Povećava se prihod od parkiranja

U Gradišci kraj Nove Topole povećava se prihod od parkiranja i za prvih 7 mjeseci naplaćeno je oko 180000 KM što je za 40000 KM više nego prošle godine.

“Sredstva od naplate parkinga biće utrošena za uređenje i održavanje javnih površina u gradu” rekao je Bakić. On je ovm prilikom podsjetio koje su cijene parkiranja u Gradišci.”U periodu od 7 do 16 časova cijena  je za prvi sat parkiranja jednu marku, dok je za svaki naredni sat pola marke. Od 16 do 21 čas cijena je jednu marku za cijeli taj period.Parking se plaća radnim danima i subotom do 16 časova.Izuzetak je parking iza zgrade Osnovnog suda u Gradišci, tu cijelodnevno parkiranje iznosi jednu marku” rekao je Aleksandar Bakić, šef Odsjeka za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška za kanal info+.

U opštinskom nadležnom Odjeljenju kažu da u Gradišci postoje 882 parking mjesta. Razmišlja se o izgradnji novih parking prostora, čime bi se parking proširo od 50 do 70 mjesta.

parkiraliste

Kod nas u Novoj Topoli nikoga nije briga za parkirna mjesta, posebno su ugrožena pješačka staza koja je praktično parkiralište,  pa između ostalog  koristi se za prevoz građevinskog materijala za potreba trgovine “Ilić”.

Stiže nova školska godina a s njome će dijeca i dalje morati najvećim djelom puta do škole ići ulicom zbog zakrčenosti pješačke staze vozilima.

P040111_11.37

Očekivati je da mudre opštinske glave u saradnji sa neosporno jakim Savjetom mjesne zajednice dogovori da neka sredstva od naplate dođu i do Nove Topole radi uređenja parking prostora, jer smo i mi valjda jedna od ravnopravnih mjesnih zajednica opštine Gradiška?

Jedan komentar na “Povećava se prihod od parkiranja”

Komentariši