Prašuma u Topoli

Prva prašuma nikla u Topoli na urbanom lokalitetu već poznatom po tome što je zaštićen od strane Komunalne policije iz razloga što dioptrija komunalnog policajca je direkt uštimana od experata za uljepšavanje stvarnosti pa se ovo kroz te naočale vidi kao raj.

Na slikama od zimus i proljetos kada smo gledali apokaliptičke slike plastičnih kanti zamjeniću slikama prašume, kante su i dalje tu. Nešto mislim da ovo nije neki eksperiment vlasti kako da poslije iseljavanja stanovništva pretvori ovaj prostor u prašumu i naseli Archaeopteryxima.

Prašuma ima i svoj raznoliki biljni i životinjski svijet, po noći se čuju neobični krici, te kokoši, tuke i još neke vrste leteće, da se priroda obnavlja može se vidjeti i po tome što vam pod majicu može da se zaleti koji jelenak koji obitava u prašumi inače godinama nije viđen. Nadamo se povratku još nekih vrsta zmija pa prporučujem komšijama zatvaranje prozora ako neće da se probude sa zmijom u krevetu.

Pobjegli primjerci iz prašume pod direktnom zaštitom SNSD-a mirno terorišu nekoliko dvorišta, povremeno dobijaju i pojačanja iste vrste te vojnog krila organizacije zvani guščiji ešalon.

Komentariši