PREDSJEDNIŠTVO SDS-A ISKLJUČILO SLAVKA DUNJIĆA IZ STRANKE

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) juče je, na sjednici održanoj u Istočnom Sarajevu, isključilo iz stranke Slavka Dunjića zbog učestvovanja u rušenju skupštinske većine okupljene oko SDS-а u Gradišci s ciljem formiranja nove većine s SNSD-om.

Sve činjenice govore da je potpuno otvorena aktivnost Slavka Dunjića na rušenju stranke i vlasti koju personifikuje SDS u Gradišci nanijela ogromne štete i potpuno otežala funkcionisanje lokalne vlasti uvodeći opštinu i njene građane u potpunu destabilizaciju. Ovim činom Dunjić je grubo prekršio Statut i program stranke. I pored ranijeg upozorenja od strane Opštinskog odbora SDS Gradiška, Dunjić je nastavio da radi, suprotno programu i statutu stranke, na destabilizaciji skupštinske većine u toj opštini zbog čega je i donesena odluka o isključenju iz stranke. Predsjedništvo SDS-a dalo je podršku načelniku opštine Zoranu Latinoviću i Opštinskom odboru SDS-a u Gradišci da daju doprinos normanizaciji odnosa i nastave rad u interesu svih građana kako bi obezbijedili što bolje uslove života i privređivanja u toj opštini, saopšteno je iz Informativne službe Srpske demokratske stranke.

Iako Radio Gradiška danas nije pozvan na press konferenciju koju je Dunjić sazvao za medije u Gradišci, prenosimo detalje konferencije iz drugih medija. Dunjić je u izjavi probranim medijima rekao da nije pismeno obaviješten o isključenju iz stranke, i da neće vratiti mandat SDS-u, te da će ubuduće djelovati kao samostalni poslanik u Narodnoj skupštini RS.

(radio gradiska)

Komentariši