Premijera predstave „Kumovi“ u četvrtak

U Kulturnom centru Gradiška u četvrtak 26. novembra premijerno će biti izvedena predstava „Kumovi“ Grad pozorišta.

Pored gradiških glumaca Draška Vidovića i Admira Mešića igraju i Renata Agostini, Miljka Brđanin i Velimir Blanić iz Banja Luke. Predstava je rađena po tekstu pisca Duška Kovačevića, a režiser je Luka Kecman. „Predstava je posvećena izgubljenim ljudima koji su svoje utočište našli na nekom drugom mjestu, a ne u svom domu.U predstavi igra odlična glumačka ekipa” smatra Kecman.

Ova predstava veoma je značajna za Grad pozorište. U ovoj godini imali su tri pozorišne premijere,a jedna od njih su i „Kumovi“ što je smatra direktor gradiškog pozorišta Admir Mešić veliki uspjeh.“ Ova predstava će 12. decembra biti izvedena u Narodnom pozorištu u Banjaluci, a naredne godine i u drugim gradovima, te na brojnim pozorišnim festivalima u zemlji i inostranstvu” rekao je Mešić.

Iza ove glumačke ekipe su dva mjeseca napornog rada. Oni se nadaju da će se uloženi trud isplatiti i da će publika dobro  prihvatiti predstavu. Banjalučki glumici kažu da su njihova očkivanja opravdana.Realizaciju predstave pomogli su opština Gradiška, ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi RS, Kulturni centar i drugi sponzori.Premijera predstave „Kumovi“ počinje u 20 časova 26. novembra u Kulturnom centru.Već je zakazana i repriza za 7. decembar i tada će predstava biti humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo u liječenju Snježane Agić iz Gradiške.

Info+

Komentariši