PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE PET FIRMI KOJE SU KUPILE ZEMLJIŠTE U AGROINDUSTRIJSKOJ ZONI – NOVA TOPOLA

ntaiz

Firme, „Kaza Mašurum“ iz Banjaluke, „Čekić“  iz Gradiške, „Tapetarija Matić“ iz Cerovljana, „MMN Kompani“ i firma „Grubešić“ iz Nove Topole otkupile su oko 60 hiljada kvadratnih metara zemljišta u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, na kojem bi uskoro trebalo da počne izgradnja proizvodnih pogona u čiju izgradnju će ovih pet investitora uložiti oko 6 miliona i 650 hiljada maraka. Planiraju da zaposle oko 370 radnika.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, upriličio je danas prijem za predstavnike ovih pet firmi koji su potpisali ugovore o kupovini zemljišta u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola.  Latinović je rekao da  će lokalna vlast nastojati da i u narednom periodu animira što više firmi da investiraju u Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli. Dodao je da su u toku pregovori  o prodaji 52 hiljade kvadratnih metara zemljišta u Agrozoni italijanskoj firmi „Latonedil BiH“, koja želi da otvori pogon za prizvodnju građevinskih panela, u koji će u naredne tri godine uložiti oko 20 miliona maraka i zaposliti oko 100 radnika.

Predstavnik firme „Kaza Mašurum“, Biljana Čamber, navela je da ovo preduzeće, koje su osnovale firme iz Holandije i Čelinca i koje se bavi proizvodnjom gljiva i otkupom šumskih plodva, kupilo 32 hiljade kvadratnih metara zemljišta u agroindustrijskoj zoni, gdje će u  roku od tri godine investirati oko 4 milona maraka, i zaposliti više od 280 radnika. U prvoj fazi, u roku od 6 mjeseci, naglasila je Čamberova, biće zasnovano oko 30 odsto planiranih proizvodnih pogona, a čim se stvore uslovi sjedište firme, iz Banjaluke, biće premješteno u Gradišku.

Vlasnik firme „Čekić“,  Milenko Čekić, rekao je da je za potrebe proširenja prizvodne djelatnsti, otkupio 9 i po kvadrata građevinskog zemljišta, gdje će u proizvodne pogone investirati oko 600 hiljada maraka.

(radiogradiska)

Komentariši