PROGRAM PRIVREDNO – KULTURNE MANIFESTACIJE ”GRADIŠKA JESEN 2013”

sajam_p11-1

Ovogodišnju privredno – kulturnu manifestaciju ’’Gradiška jesen’’ obilježiće bogate privredne, kulturne i sportske aktivnosti.

Centralna manifestacija – ’’Sajam voća i povrća’’ biće održana sutra, 11. septembra u 12 časova u gradskom parku, gdje će brojni izlagači voća i povrća, naše, ali i susjednih opština, predstaviti svoje proizvode, potvrdio je gostujući u programu našeg radija, načelnik opštine, Zoran Latinović. Želja lokalne zajednice je da ova manifestacija preraste u regionalni i vodeći sajam u BiH, naglasio je Latinović i još jednom pozvao sve voćare i povrtlare da sutra izlože proizvode u gradskom parku.

Nažalost u ovu manifestaciju prste je uplela i politika, pa su izlagači iz Gornjih Podgradaca, koji slove za ljude bliske SNSD-u, odlučili da sutra u istom terminu sami organizuju ’’Dane voća’’ u Gornjim Podgradcima. Latinović se nada da je ovo trenutni nesporazum i da će narednih godina svi izlagači biti na jednom mjestu jer je to u zajedničkom interesu proizvođača i građana.

Eminentni stručnjaci sutra će u maloj sali Kulturnog centra u 14 časova održati predavanje za izlagače, a najuspješnijim izlagačima biće dodijeljene nagrade i priznanja, rekao je Latinović.

Osim sajma, planirane su brojne kulturne i sportske manifestacije – festival folklora, pozorišni kabare Milana Laneta Gutovića, obilježavanje krsne slave opštine – Male Gospojine, literarno takmičenje učenika osnovnih škola, sajam kolekcionarstva i antikviteta, koncerti i brojne druge manifestacije.

’’Gradiška jesen’’ završava 4. oktobra koncertom mješovitog hora ’’Preobraženje’’ iz Beograda koji će biti održan u Kulturnom centru u 20 časova.

(radio gradiska)

Sajam koji sam se nadao da će i Topoli dati neki sadržaj, nažalost još je jedan primjer da je odnos ove vlasti prema Topoli nešto drugačiji i zato je razumljivo da su Podgradcima željeli da se taj odnos promjeni i  bez obzira ako je to inicijativa došla od  SNSD-a. Vlast treba upozoriti da se Opština sastoji od Mjesnih Zajednica i to ravnopravnih i da je  Opština i izvan  teritorije grada Gradiške.

(Miro).

Jedan komentar na “PROGRAM PRIVREDNO – KULTURNE MANIFESTACIJE ”GRADIŠKA JESEN 2013””

Komentariši