Proljetna akcija uređenja?

U cilju podupiranja “PROLJETNE AKCIJE UREĐENJA GRADA”, koja se održava od 09. do 24. aprila, svake godine tako i ove, Odjel za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove u suradnji sa Komunalnom policijom i inspekcijom organizira više akcija na uređenju grada, odnosno zaštiti i unapređenju okoliša. U okviru ove akcije uključeni su sljedeći subjekti: Komunalno poduzeće “Gradska čistoća”, sve osnovne i srednje škole, Vodoprivredno preduzeće “Sava”, ribolovno društvo “Amur”, poduzeće “Green Tank”, ekološke sekcije, kao i svi zainteresirani koji se bave pitanjem zaštite i unapređenja okoliša. Aktivnosti će se provoditi prema utvrđenom planu izvođenja akcije.

Komunalno poduzeće “Gradska čistoća” će na širem područja grada postaviti odgovarajući broj otvorenih kontejnera na određenim lokacijama kako bi se građani riješili kako komunalnog tako i glomaznog otpada, dok će poduzeće “Green Tank” postaviti kontejnere za elektronički otpad.

Mole se građani da se uključe u “Proljetnu akciju uređenja grada” kako bi doprinijeli da naš grad bude ljepši i čistiji.

raskrsce

Koliko sam ja shvatio po ovome tekstu na Opštinskom sajtu ovo uređenje se samo odnosi na grad Gradišku, a ostali tako i Topola ne mora da brine oko zaštite i unaprijeđenja okoliša kao ni dosada? Smeće, krupni i sitni otpad se može i dalje bacati kud ko stigne, septičke jame se mogu i dalje istreasti  kraj puta ili po njivi bez ikakavih sankcija za takvo ponašanje. Prskanje voća i povrća sa sredstvima na kojima piše da se ne smiju koristiti u naseljenim mjestima je dozvoljeno, držanje životinja kojima u naseljenim mjestima nije mjesto ne smatra se ekološkim problemom.

Dali postoje neka pravila kojih se moramo pridržavati, a u svrhu zaštite zdravlja stanovništva ili treba sve da se završava sa proljetnom demonstracijom navodne zaštite životne okoline?

Jedan komentar na “Proljetna akcija uređenja?”

  1. stvarno ,da li je normalno da u naseljenom dijelu 3 metra udaljeno od kuca poljoprivrednici nemilice upotrebljavaju total.sedmicama se gusimo od smrada a koliko otrova udisemo sam bog zna.osim toga to zagadjuje zemljiste.jaca sledece generacije korova i truje podzemne vode i opet sve nas.

Komentariši