Protest radnika “Ratarstva” iz Nove Topole

ratarstvoStotinjak radnika preduzeća „Ratarstvo“ iz Nove Topole protestnim okupljanjem izrazilo je nezadovoljstvo zbog neisplaćenih ličnih primanja za period od skoro 6 godina. Nakon pokretanja stečaja, radnici ovog  poljoprivrednog preduzeća ostali su bez posla, a organizatori okupljanja kažu da na isplatu čeka 147 radnika, te šezdesetak njih koji su napustili preduzeće prije pokretanja stečajnog postupka.

Nakon stečaja vrijednost preduzeća, procijenjena je na oko 30 miliona, a neisplaćene plate iznose 1,5 miliona maraka. Formiran je i Odbor upravnih povjerilaca koji ističu da je bilo više prilika da se preduzeće spasi. Protiv stečajnog upravnika u poljoprivrednom gazdinstvu “Ratarstvo” Nova Topola Slavka Vujančevića podnijeta je I krivična prijava, a on se danas nije pojavio, iako su to okupljeni radnici očekivali. Tokom okupljanja nezadovoljni radnici uputili su primjedbe i na rad Odbora upravnih povjerilaca.

Radnici su se ovom prilikom naglasili da je veliki dio zemlje ovog poljoprivrednog preduzeća  danas u rukama velikih koncesionara. Prisjetili su se i datih obećanja od prije nekoliko godina, koja su trebala riješiti njihove problme.  Čekajući na isplatu primanja, za 6 godina mnogi radnici su i oboljeli. Danas, kako kažu, nemaju nikakva primanja, te traže da im se isplati bar dio dugovanja.Radnici su po završetku okupljanja utvrdili I naredne korake. Nastojaće dogovoriti sastanak predstavnika radnika sa resornim ministrom kao I sa predsjednicom vlade kako bi mirnim putem pokušali riješiti problem bivših radnika “Ratarstva”.

(Info+ kablovski kanal)

video_icon

Komentariši