Putokazi i reklame oprez?

Desetak pješaka u Novoj Topoli povrijeđeno je ovog mjeseca, nakon što su zapeli za nedavno postavljeni turistički putokaz u ovom naselju.

Mještanin Mirko Đukić koji je pozvao “EuroBlic” da bi ukazo na ovaj problem, smatra da je magistralni put Gradiška – Banjaluka koji prolazi kroz ovo lijevčansko mjesto, preopterećen putokazima i reklamama.

“Udario sam glavom o putokaz postavljen na trotoaru, na visini od metar i po. Nisam u tome usamljen. Tokom poslednjih nekoliko dana desetak prolaznika, mojih komšija je teže povrijeđeno. Neki su dobili i potres mozga pa su morali zatražiti pomoć u našoj ambulanti” – požalio nam se Đukić rekavši da je na ovaj problem ukazao policiji i lokalnim vlastima u Gradiški ali ništa nije preduzeto da se putokazi i reklame, postavljeni na neprikaldnim mjestima, uklone ili pomjere.

“Zvao sam nekoliko službi naše opštine, tražio da reaguju ali ne vrijedi. Svuda sam dobio odgovor da je nadležan neko drugi, od Gradiške do Banjaluke. Odlučio sam zato da samoinicijativno skinem sve putokaze na trotoraima koji smetaju pješacima ili zaklanjaju vidik vozačima pa da vidim ko će tada reagovati ” izjavio je Mirko Đukić pokazujući posjekotinu na glavi.

Vozači i drugi učesnici u saobraćaju kažu da je magistralni put od Gradiške do Nove Topole preopterećen reklamnim panoima i putokazima. Oni smatraju da je to nedopustivo jer ugrožava preglednost i odvraća pažnju.

(EuroBlic)

Komentariši