RADISLAV DONČIĆ JEDINI I LEGALNI PREDSJEDNIK SO GRADIŠKA!

Okružni sud Banjaluka donio je Rješenje po kojem se odbija tužba Pravobranilaštva Republike Srpske i stavlja vana snage Privremeno rješenje o primopredaji dužnosti predsjednika Skupštine opštine Gradiška između Radislava Dončića i Uroša Grahovca, čime je dokazano da je sporna vanredna sjednica Skupštine opštine od 23. februara ove godine zakazana na nelegalan način, a time i sve odluke donesene na toj sjednice proglašene nevažećim, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa u Gradišci.

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Radislav Dončić istakao je da je Okružni sud Banjaluka konačno potvrdio da je on i dalje predsjednik Skupštine opštine Gradiška. Dončić je rekao da i pored toga ne može da sazove sjednicu lokalnog parlamenta, jer je na osnovu, kako je rekao, lažnih izjava, prvobitni pečat Skupštine opštine u Službenom glasniku Republike Srpske proglašen nestalim, a drugi koji je naknadno izrađen nalazi se kod Uroša Grahovca. Navedeni slučaj je takođe prijavljen sudskim organima, koji o tome tek treba da se izjasne, naglasio je Dončić. Prema njegovim riječima, zajedno sa načelnikom opštine Gradiška, Zoranom Latinovićem pokušaće da okupi odbornike s ciljem deblokiranja rada lokalnog parlamenta, a ,kako kaže, “signali sa terena govore da u nerednom periodu može da prevlada razum kod pojedinih odbornika”.

Dončić je za političku krizu, koja u Gradišci traje od početka ove godine, optužio poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slavka Dunjića i Zorana Adžića, te ministra prosvjete i kulture Srpske, Danu Maleševića, naglašavajući da iza svega stoje lični interesi, a ne interesi lokalne zajednice.

Podsjećamo, Vrhovni sud Republike Srpske nedavno je ukinuo Rješenje o privremenoj mjeri, kojim se od Dončića tražilo da preda dužnost Urošu Grahovcu, koga je u februaru ove godine izabrala tzv. nova skupštinska većina. Nakon toga Osnovni sud u Gradišci, koji je Grahovca uveo u prostorije Skupštine opštine, naložio je kontraizvršenje kojim je zatraženo da Grahovac napusti prostorije i vrati ključeve, skupštinsku salu i dokumentaciju predsjedniku Skupštine opštine, Radislavu Dončiću.

Današnjoj konferenciji za medije Opštinskog odbora PDP-a, osim Dončića prisustvovali su članovi Opštinskog odbora PDP – a, Goran Bijelić i Dejen Zeljić i predsjednik Savjeta mladih PDP –a, Gradiška Nevena Vidović.

(radio gradiska)

 

3 komentara na “RADISLAV DONČIĆ JEDINI I LEGALNI PREDSJEDNIK SO GRADIŠKA!”

  1. Dali je sada nadmenim i samouvjerenim nasilnicima jasno, da ne mogu sprovoditi silu i otimanje legalno izabrane vlasti u opštini Gradiška, i ako su bili svestrano podržani od režimskih Institucija, dakle, da nije Vrhovni sud donio pravičnu odluku, sve bi palo u vodu, onako je nasilnicima potonula i poslednja nada, odluka Okružnog suda, koja je bila sasvim očekivana. Kako vidim sada je igra sa ostalim prljavštinama nasilnika, ali i to će proći vrlo brzo, jer se mora krenuti u realizaciju veoma bitnih stvari, za opštinu Gradiška i njene građane. Kada sam već kod nasilnika-papaka i vladara iz sjene, onda zasigurno treba poraditi na krivičnim prijavama za vandalizam i uništenu narodnu imovinu, jer su obavezni da nadoknade štetu za uništenu imovinu, kao i za svu štetu zbog izazvanog zastoja rada Skuopštne opštine Gradiška. Ovih dana su nas zatekle neprestane kiše, ništa posebno, ali pumpne stanice su zastarjele po svom kapacitetu, tako da po ko zna koji puta plavi ljudima na Senjaku garaže-podrume. Naislnici iz sjene sada likuju, što građani doživljavaju štetu, jer sada imaju nešto prigovoriti aktuelnoj vlasti i Načelniku opštine Grdaiška, zaboravljajući da je takva situacija bila i u vrijeme njihovog dugogodišnjeg mandata prije 2012.godine. To što govorim, potvrđuje i ovaj jadni intervju osobe koja ima veliko povjerenje Predsjednika Milorada Dodika: http://www.moja-gradiska.com/intervju-zoran-adzic-opstina-ne-moze-pobjeci-od-vlastite-odgovornosti-preko-crpnoj-stanici-kej/ , a koji je objavljen u “moja Gradiška”. Kao običan čovjek, prije svega kao tehnička osoba, želim reći da su političari obrazovani samo zarad svoje lične kotisti, jer je ovo očit primjer neznanja, gdje doživljavaju ovo prevaziđeno postrojenje vječnim, a grad se proširio za nekoliko decenija sa velikim brojem naselja i na hiljade izgrađenih kuća i stambenih zgrada, dakle, ne samo da su usko grlo kanalizacione cijevi-magistrale, veći i pumpe koje spašavaju grad nekoliko decenija. Kao da gledam, ponoviti će se utrka političara-narodnih “dušebrižnika”, tko će dovesti veću i jaču pumpu, da navodno spašavaju grad i njene građane od potopa. Građani su doživjeli potop od strane nadmenih i nasilnih političara, i to ćemo veoma dobro memorisati, kako bi ih kaznuli na predstojećim lokalnim izborima 2016.godine.

  2. http://radiogradiska.net/Politika-Gradiska/odbornik-snsd-a-zvjezdan-pani-i-naelnik-optine-zoran-latinovi-dogovorili-podrku-za-budet-2016.html
    Eto, ima normalnih ljudi koji misle u svom gradu i građanima opštine Gradiške, ali, iskreno mislim da se nova himna Adžiću neće sviđati, jer su utuvili u pohlepnu i alapljivu glavu da je 14 manje od 17. Iskreno se zahvaljujem mladom odborniku, koji će svojim iskrenim pogledom na bolje sutra povući još neke nezadojene odbornike, jer u svakom slučaju imaju priliku da dokažu da su tu zarad građana opštine Gradiška, a ne da slijepo sudjeluju u prljavim igrama nadmenih nalogodavaca, koji isključivo gledaju svoj lični matrijalni interes. Neka živi bolje sutra, a nadmeni i arogantni pohlepnici- “narodni dušebrižnici”neka samo skupljaju negativne poene kod građana, jer je njihiva prljava igra ( gdje su besumučno krenuli u otimačinu vlasti i vandalizam ) veoma poznata građanima, koji će i te kako znati kazniti na predstojećim lokalnim izborima.

  3. Prihvatanje jednog člana SNSD-a da razgovara sa načelnikom o usvajanju budžeta treba shvatiti kao potez da se umanji šteta SNSD-u nanijeta od bahatog ponašanja Adžića i ostalih iz SNSD-a i takozvanoog “malog SNSD-a” na čelu sa Dunjićem. Ne treba ovaj potez drugačije shvatiti, jer sada kada dalje ne mogu sa destrukcijom taktiku prilagođavaju situaciji. Politika je sve samo nije pošteno dijelovanje i odgovorno prema građanima. Oni nemaju nikakave moralne vrijednosti, jedino ih interesuje kako doći do vlasti i po cijenu propadanja cijeloga društva. Pozivanje na građane su floskule iza koji ne stoji iskrenost.

Komentariši