Radna posjeta Gomexu

U okviru Projekta poboljšanja lokalnog razvoja u BiH/GOLD/ koji je  Opština Gradiška potpisala 28. marta 2014. godine sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj /USAID/ i Švedskom međunarodnom agencijom za razvoj i saradnju /SIDA/  predstavnici Opštine Gradiška i koordinator Projekta USAID/Sida Gold posjetili “GOMEX” d.o.o, koja se nalazi u Agro-industrijskoj zoni Nova Topola.

Kako bi se osigurao dodatni poticaj za ekonomski razvoj i zapošljavanje, predstavnici opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu i Odjeljrnja za razvoj sa koordinatorom Projrkta USAID/Sida Gold razgovarali su sa rukovodstvom “Gomexa” d.o.o vezano  za podršku radu ove firme, koja je prije dva mjeseca počela je da proizvodi “Helf” i “Kavabon” bombona, lizalice i žvakaće gume.

U tom kontekstu, koordinator Projekta USAID/Sida Gold i rukovodstvo “Gomex a” razgovarali o mogućnosti dodjele grant sredstava kako bi se osiguralo povećanje ukupnog ekonomskog rasta i razvoja kompanije.

Na sastanku su definirani i mogući oblici grant sredstava koje se odnose na obuku radne snage, proces certifikacije i marketinške aktivnosti.
S obzirom da “Gomex” d.o.o. radi na uvođenju standarda u prehrambenoj industriji FSSC 22000 u narednom periodu, USAID/Sida Gold vodiće aktivnosti dodjele granta  za uvođenje standarda, a otvorene su mogućnosti za dodjelu grantova i drugih dostupnih oblika grant sredstava.

Komentariši