Raskršće za komšije – u susret Vaskrsu

Nedavno osnovano Udruženje građana „Raskršće“ organizuje svoju prvu aktivnost u Novoj Topoli.

Riječ je o humanitarnoj akciji povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Grupa mladih ljudi, na čiju je inicijativu Udruženje osnovano, žele da prazničnu radost podjele sa socijalno ugroženima, te starim i nemoćnim mještanima.  Pozivaju sugrađane da im pomognu.

„Dvije subote pred Vaskrs prikupljaćemo prehrambene proizvode u prostorijama Mjesne zajednice u Novoj Topoli, koje ćemo na Veliki petak i Crvenu subotu podjeliti našim sugrađanima koji su u stanju potrebe, porodicama sa više djece, te starijima koje nema ko da obiđe. Apelujemo na građane da nam pomognu tako što će sutra, od 18 do 20 h, donijeti brašno, šećer, so, i ostalo. Kasnije ćemo formirati pakete i to podjeliti“, istakao je Dario Drinić, član Udruženja građana „Raskršće“.

Udruženje građana „Raskršće“ osnovano je prije dvije sedmice u Novoj Topoli. Nadaju se da će njihova prva akcija biti uspješna. Uveliko planiraju i mnoge druge aktivnosti. Ideja, volje i entuzijazma im, kažu, ne manjka.

„Udruženje je osnovano 11. marta. Reakcije naših sugrađana su pozitivne. Grupa mladih je došla do zaključka da nam trebaju neke aktivnosti i sadržaji kako bismo kvalitetno provodili vrijeme. Odlučili smo da osnujemo udruženje preko koga ćemo naše ideje realizovati. Za sad nemamo prostorija, ali očekujemo da će se to riješiti. Kasnije planiramo organizovati i različite manifestacije i radionice“, priča Srđan Mataruga, predsjednik Udruženja građana „Raskršće“.

Udruženje građana „Raskršće“ trenutno broji devet članova. Očekuju da će im se u narednom periodu pridružiti veći broj mladih ljudi iz Nove Topole kao i drugih mjesnih zajednica.

Info+ kablovski kanal