Ratko Mladić dobio mural u Gradišci

Malo vremena je trebalo da Gradiška postane grad murala. Upravo je jedan učinio da o Gradišci priča čitav svijet. No, Gradiščani ne staju pa “šaraju” zidove i dalje.

Ovog puta mural je dobio ratni general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, što su mnogi mediji iz Federacije BiH osudili. Neformalna grupa građana iz gradiškog naselja Senjak, koja je pokrnula inicijativu slikanja murala, poručuje da nemaju loše namjere prema bilo kome, već je ovo znak zahvalnost generalu Mladiću.

“Mi nemamo namjeru da dižemo tenzije prema bilo kome u Bosni i Hercegovini. Ovaj mural je znak zahvalnosti našem generalu za sve što je učinio kako Gradiška i Republika Srpska ne bi doživjeli sudbinu, kakvu je naš narod ovdje doživio u periodu od 1941. do 1945. godine. Pored toga kako podaci Kancelarije za ratne Zločine Republike Srpske govore, general Mladić nije pravosnažno osuđen”, poručuju mladići sa Senjaka.

Pored pomenutih murala, planirano je da u naselju Senjak budu naslikanu murali Novaka Đokovića i brojnih drugih poznatih ličnosti srpskog naroda. 

micromreza