Razno Znate li što je “digitalna ljubaznost”?

Tek 21% ljudi od 18 od 34 godine će spremnno podijeliti punjač ili mobitel za reverzibilno bežično punjenje sa strancem. Bejbibumersi će radije podijeliti bateriju sa strancem, ali ne iz ljubavi. Sve je to digitalna ljubaznost.

Svijet se ubrzano mijenja, a dokaz toga je istraživanje Samsunga i Atomik Research agencije provedeno na 6.519 osoba starijih od 18 godina u 7 europskih zemalja.

Naime, rezultati su pokazali kako je posudba punjača ili mobitela za reverzibilno bežično punjenje omiljena gesta u modernom svijetu te da predstavlja čak i povezivanje na osobnoj razini.

Sve to je dovelo do „digitalne ljubaznosti“ kao novog fenomena i oblika ponašanja. Istraživanje je također ukazalo na to da spremnost na dijeljenje baterije može biti i pokazatelj toga koliko vam je stalo do druge osobe i koliko želite biti bliski.

Čak je 62% ispitanika izjavilo kako bi kupili strancu kavu u zamjenu za punjač, a 21% ispitanika smatra kako bi to bila jedna od najcjenjenijih gesti na spoju.

Da je dotični društveni fenomen u romantičnim vezama posebno prisutan kod generacije Z i kod Milenijalsa – pokazuje činjenica kako bi gotovo dvije trećine ispitanika od 18 do 34 godine podijelilo punjač s ciljem da osobu bolje upozna.

„Vodeći se istraživanjima Maslowa, psihologa koji je istraživao potrebe koje motiviraju ljudsko ponašanje, naši pametni telefoni postaju prioritet u svakodnevnom životu. Ponuditi nešto tako dragocjeno poput punjača za mobitel aktivira dijelove u mozgu povezane s užitkom i povjerenjem, potičući tako romantiku i novu dimenziju ljudskog ponašanja i interakcije“, tvrdi Katherine Templar Lewis, poznata psihologinja ponašanja.

geek

Komentariši