Rješenja: “Farmland” ima nade

Dug za poreze i doprinose propale Govedarske firme “Farmland” iz Nove Topole kod Gradiške, premašio je 5 miliona maraka, a Poreska uprava Republike Srpske ipak ne pokreće stečaj ovog nekada uspješnog preduzeća. Pitanje je zbog čega Poreska uprava oklijeva i da li bi, sve i da pokrene stečaj, imala odakle da naplati dugove?

Svako malo vremena pojavi se vijest o dugu “Farmlanda” firme koja više ni imovine nema, jer ono što bi trebalo da je imovina je uništeno do te mjere da se ni opraviti ne može, samo zaravnavanje površine i dodjela zemlje svima onima koji su to mirno gledali i učestvovali, a bili na vlasti. Usput ne postoji počitička stranka koja može reći da nije doprinjela uništavanju. Gdje su bili takozvani ekonomisti, koji kakvi su stručnjaci vide autoput kao preduslov investicijama, oni su inače savjetnici, koji je njihov savjet?

Prostor farme kao i neki drugi prostori koji su isto uništeni ne mogu ostati takvi kakvi su, okretanje glave i ne spominjanje nije rješenje. Aktuelna vlast mora i može da riješi ovo pitanje organizovanjem turističkih tura i obilazak jer je interesantno kako od nečega takvoga može se napraviti ovako nešto?

Dakako da je ova moja ideja provokacija prema onima koji ne mogu da zatvaraju oči pred odgovornošću ili da još jednom prodamo ili realnije poklonimo sada EU prostor da ga oni srede, a u nekom povoljnom istorijskom momentu ponovo pripojimo i onako volimo se baviti istorijom zbog mogućnosti davanju mašti na volju.

Nešto mi počelo da ovo liči na osvetu njemačkim osvajačima gdje mi dokazujemo da oni ne mogu ništa tako dobro napraviti a da mi to ne možemo još bolje uništiti? Treba to vidjeti sa ovim istoričarem falsifikatorom i snimateljem istorijskih događaja koji je inače u datom istorijskom momentu lično upravljao kamerom ili događajima, sredstva za takve stvari su uvijek obezbjeđena, mislio sam možda da otvorimo jedan broj za doniranje, ali ipak nećemo se blamirati pa ne skupljamo za liječenje bolesne djece.

Lider u stočarskoj proizvodnji