Šah mat!

Sa iskrenim i nesebičnim poštovanjem Vas molim da okačite naslov u prilogu na Vaš internetski portal. Hvala Vam u lično ime i u ima šahista Gradiška.
Srdačan pozdrav, Dimitrije Grčić
Dobio sam dopis od Dimitrije Grčića iz Gradiške da objavim, a u vezi problema sa prostorom za penzionere šahiste. U principu prihvatam da objavim i nešto iz Gradiške i ograđujem se od samoga teksta i stavova G. Grčića jer niti imam saznanja o ovome niti me interesuje grad Gradiška koja je izrasla zahvaljujući satiranju Topole u poslednjih 60 godina.

Grad Gradišku vidim kao jednu zloupotrebu opštine da bi se sama razvijala, a da ponekad nešto “daju” i izvan grada, a onaj ko malo prati uporno se traži decentralizacija ekonomska i politička na čitavu opštinu od strane donatora.

Ponekad mi se čini da u onome gdje nešto napišem neko me vidi u političkom smislu opredjeljenim pa moram da kažem da ne pripadam nikakvoj partiji niti sam u stanju da ih razlikujem. O partijama donosim sam mišljenje rasterećen od bilo kakvih interesa, znači ako nisam za jedne onda sam za druge, nisam.

Naravno nekad ih prozivam i stvaram stav, o partiji na vlasti se mora i njihovim predstavnicima prosto zato što su vlast, a oni vole kad ih se kritikuje jer im se na taj način diže rejting, što reko jedan “Balkane moj”.

Pa evo moje mišljenje o nekim partijama u opštini, o političarima lokalcima nemam mišljenja jer to i nisu političari jer nemaju svoj stav, uvijek koriste tudji. PDP je stranka koja služi za stažiranje kandidata za SNSD I ovu bezličnu Pavićevu stranaku, suština je u tome da ko god dođe u PDP je odmah i kandidat za neku funkciju i postaje tržišno interesantan kadar te u SNSD-u može preskočiti na listi određene kadrove.

Od kad je izgubio vlast aktivirao se jedan član Dončić iz PDP-a i komentariše sve i svašta o tome kako sadašnja vlast ne radi, a eto oni bi pa čak se drznuo da dođe u Topolu i snimi video o zapostavljanju Topole, a za 4 godine koliko su bili na vlasti nisu ni jedan kamen okrenuli naopako.

U koaliciji za Promjene im je SDS o kojem niti šta znam niti oni trude se da se sazna, bivši članovi koji su otišli nisu ni bili neki kadar za potrebe jake stranke, ispod prosječnost je bila uvijek njihova karakteristika.

Čavić dobro zbori al’ bez stranke liči na krezuba lava, riče a bez zuba samo za flašice.

Startap Dunjić navodno uspješni privrednik koji svoj biznis zasniva na dogovornoj ekonomiji sa onima koji su na vlasti i njegova ekipa oko njega sličnih karakteristika spremnih da učine za glas uz Stevandića stalno mjenjaju ime pa sad ne mogu se sjetiti, baš mi žao, nije.

Ne znam dali trebam šta reći o SNSD-u jer on sam sve kaže, trude se da liče na ruske klasike, meni više liče na šund literaturu, Glavni badža im za Gradšku opštinu trudi se, vidi se, malo ga sputava narcisoidnost, pa sam mislio kao drugari stari pomognem u ispravljanju nedostataka al nema više lojtri do gore, povuko za sobom. Mislim u krajnjoj liniji može se iskoristiti uz rok trajanja 4 godine i uz remont i ponovno baždiranje može ga i produžiti. Članovi su kod njih nebitna kategorija, važan je broj pa o njima ništ.

Eto moj Dimitriji tvoje pismo o šahu penzionerima i negdje tamo izdaljega politici izvuče iz mene par rečenica, inače penzionera koji ne priznaje da odlaskom u penziju mu treba društveni angažman da se osjeća jadno, to mogu i bez njih.
Da vas vide penzioneri Japana koji rade i poslije penzionisanja, te i ja više volim da radim makar ležeći nego da se kilavim figurama koje simbolizuju jednu nemoć generacije na odlasku.