Sajam voća i dani voća

Otvoren “Sajam voća i povrća” u Gradišci i “Dani voća Potkozarje 2013” u Podgradcima.

svoca

Centralna manifestacija ovogodišnje „Gradiške jeseni“ –„Sajam voća i povrća“, otvorena je danas u gradskom parku u Gradišci.

Svoje proizvode izložilo je 118 voćara i povrtlara iz 11 opština Republike Srpske.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, rekao je da je gradiška opština značajan proizvođač povrtlarskih proizvoda i jedna od vodećih opština u oblasti proizvodnje voća.

Cilj Sajma je da se široj javnosti predstave dostignuća  u oblasti proizvodnje voća i povrća.

U okviru manifestacije“Sajam voća i povrća“ u Kulturnom centru je održana radionica  „Voće , povrće i djeca“. Radionici su prisustvovala djeca iz predškolske ustanove Lepa Radić i učenici od drugog do petog razreda iz dvije gradske osnovne škole. O temi „Vitamini u voću i povrću“ , govorila je viša medicinska sestra u Domu zdravlja Gradiška, Dragica Jovanović.

Izlagači i posjetioci današnjeg sajma voća i povrća imali su priliku da učestvuju u radu okruglog stola posvećenog aktuelnom stanju u agraru, nakon čega je održano i stručno predavanje.

Najuspješnijim izlagačima dodjeljene su nagrade i priznanja.

(radio gradiska)

Na „Danima voća Potkozarja 2013″ u Gornjim Podgradcima voće su izložili proizvođači iz Gradiške, Prijedora, Laktaša, Srpca, Čelinca i Kozarske Dubice. Brojna udruženja žena predstavila su domaća jela, a prikazan je i bogat kulturni program.

Predsjednik RS  Dodik  je danas u Gornjim Podgradcima je otvorio osmu tradicionalnu manifestaciju „Dani voća Potkozarja 2013″.

Komentarišući činjenicu da je danas u isto vrijeme u gradskom parku u Gradišci otvoren Sajam voća i povrća, on je istakao da je na „Dane voća Potkozarja“ pozvan prije dva mjeseca, a da je za manifestaciju u Gradišci saznao tek danas.

„Na tu manifestaciju nisam pozvan. Sama činjenica da su ovdje izlagači voća iz šest opština, te da je došao veliki broj posjetilaca dovoljno govori. Ne treba da se dijelimo, već da se ujedinjujemo. Ima nas malo u Srpskoj i moramo biti složni“, poručio je Dodik u Gornjim Podgradcima.

(srna)

Predizborna kampanja u toku ili samo “nesporazum” ?

(miro)

Komentariši