SIPA pretresala Opštinu Gradiška

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provjeravali su danas u Opštini Gradiška dokumentaciju vezano za istragu o poslovanju Bobar banke.

Kako nezvanično saznajemo SIPA istražuje finansijsko poslovanje ove Opštine u periodu 2007 – 2012. godina.

Predmet istrage je, kako saznajemo, osnovana sumnja da su u nekim poslovima, prije nekoliko godina, za vrijeme dok je ovu lokalnu zajednicu vodio SNSD-ov Nikola Kragulj, izdavane garancije Bobar banke, mimo zakonom utvrđenih procedura.

“Pripadnici SIPA-e izuzeli su određenu dokumentaciju tokom akcije u zgradi opštine Gradiška”, potvrdio je za BN TV načelnik ove opštine, Zoran Latinović.

Kako se nezvanično saznaje, ova akcija može da se dovode i u vezu i s nedavnim ispitivanjem vlasnika „Kaldera komanije“ iz Laktaša, koja je u vrijeme prethodne lokalne vlasti na prostoru Gradiške izvodila poslove eleketrifikacije, koji su ovu opštinu koštali više od 10 miliona KM, a nije isključeno da su predmet istrage još neki subjekti i osobe.

BN TV

3 komentara na “SIPA pretresala Opštinu Gradiška”

  1. Kakav je “narodni dušebrižnik” Zoran Adžić u ogledalu, kada se nekoliko puta izvinjava na K3 TV građanima Gradiške, zbog svog nasilnog rušenja- preotimanja legalno izabrane Opštinske vlasti u Gradišci, dakle, može ga biti stid i sram za to licemjerstvo, od kog građani nemaju ništa, osim ljigavog dodvoravanja pred lokalne izbore. To mu dođe ovako: Kada pijani vozač pretare-polomi pješaka na pješačkom prelazu, kada se otrijezni, ode kod nesretnog pješaka u bolnici i izvinjava se, tako i “narodni dušebrižnik” Zoran Adžić se otreznio ( ali samo pred izbore ) pred predstojeće lokalne izbore, i izvanjava se građanima Gradiške na jedan bljutav i ljigav način. Kada sam rekao nekakav rukovodioc, onda ga povezujem sa njegovom radnom organizacijom, koja ne mjenja godinama natrule drvene bandere sa novima, već ih vežu žicom za obližnja stabla-voćke, dakle, dali takva osoba zaslužuje da bude načelnik???, ali ipak to odlučuju građani birači, kojima se on već podvlači i dodvorava. Nije samo to, nisu uspjeli održati kontuitet lokalne vlasti u Gradišci, a znaju kakvim su se rabotama služili, pa su na o ruk htjeli preotet lokalnu vlast, kako bi zataškali svoja nedjela, ali ima Boga, došao je trenutak da se ispita poslovanje Opštine Gradiška u vrijeme vladavine SNSD-a i njihovog Načelnika.

Komentariši