SNSD pokušao nasilno upasti u SO Gradiška

Danas nešto iza 12 časova pokušan je nasilan upad u kancelarije Skupštine opštine Gradiška, saopšteno je iz SO Gradiška.

Tom prilikom četvoro lica koji se predstavljaju kao Komisija za primopredaju, predvođeni Urošem Grahovcem, šefom odborničke grupe SNSD-a pokušala je nasilno bor mašinom i alatom za obijanje da upadne u kancelarije predsjednika Skupštine opštine Gradiška.

Opštinske službe odmah su pozvale policiju koja je došla na lice mjesta i obavjestile međunarodne institucije, misiju OEBS-a i EUFOR-a, navodi se u saopštenju.

Nadležne institucije opštine Gradiška podnijeće krivičnu prijavu protiv lica koja su učestvovala u ovakvom vandalizmu i insistirati na bezuslovnom kažnjavanju u skladu sa odredbama Krivičnog zakona Republike Srpske.

Opština Gradiška će preduzeti sve aktivnosti i tražiti od nadležnih institucija aktivnosti na zaštiti u vršenju svojih zakonskih nadležnosti i tražiti od Vlade Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih pravosudnih institucija kao i Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da preduzmu aktivnosti iz svojih nadležnosti kako bi se praksi atakovanja na pravnu državu i demokratski poredak stalo u kraj, saopšteno je iz SO Gradiška.

BN TV

Komentariši