Kuglaški Klub “Lijevče”

 

Istorijat:

 

Kluglaški klub “Lijevče” je osnovan na incijativu grupe građana Nove Topole i okolnih sela na Vidovdan 28.06.2001. god. Osnivačka skupština je brojila 30 ljudi, dolje navedenih u spisku. Isti dan je izabran Upravni i nadzorni odbor, sekretar, predsjednik nadzornog odbora I predjsjednik skupštine.

 

 

Članovi upravog odbora: Keserović Danilo – pred. up. odbora

                Balaban Predrag – član

           Tatic Miodrag -član

Kecman Zoran – podpredsjednik

Vitković Žarko – član

Keserović Danilo ujedno obavlja i funkciju predsjednika kuglaskog kluba.

 Članovi nadzornog odbora: Adžic Zoran – predsjednik

 Žmiric Dragoljub – podpredsjednik

 Jungić Goran – član

 Disciplinska komisija: Vitković Žarko – predsjednik

 Škoric Uglješa – podpredsjednik

 Vitković Vlado – član

 Jednoglasnom odlukom za sekretara kuglaškog kluba izabran je Vitković Vlado, a kapiten kuglaškog kluba Tatić Miodrag.

Kuglaški klub Lijevče iste godine nije učestovo u prvenstvu Lige RS ali je učestvovao u takmičenju Kupa RS. Prvi igrači kuglaškog kluba bili su: Vitković Vlado, Vitković Radovan, Vitković Žarko, Šukalo Milan, Tatić Miodrag, Škoric Uglješa, Balaban Predrag, Vidović Siniša, Kecman Zoran, Šušnjar Nenad, Ljepojević Mirko i Vukić Milanko koji je bio ujedno i igrač i prvi trener kluba.

 

Prva zvanična utakmica kvalifikacija Kupa RS odigrana je 24.11.2001. god. na kuglani u Gradišci. Od 12 ekipa Lijevče je bilo 11. Rezultati prve utakmice Lijevča (sistem 200 hitaca po igraču):

 Vitković Radovan 876

 Vitković Žarko 809

 Šukalo Milan 785

 Vitković Vlado 380

 Vidović Siniša 393

 Škorić Uglješa 828

 Balaban Predrag 857

             UKUPNO: 4928

Poslije ove utakmice Lijevče nije imalo zvaničnih utakmica pošto je u 2002.god. uslijedila registracija kluba i uvodjenje u sudski registar što je uspješno završeno do kraja godine. U pomenutoj godini Lijevče je naporno treniralo i radilo, a pošto početak takmičarske sezone kreće u jesenjem dijelu tako da smo morali čekati jesen 2003. god.

 

 

Tako je došao 25.09.2003. kada Lijevče pocinje svoje takmičenje u Prvoj Ligi RS u kojoj se takmiči sve do danas.

Pored gore pomenutih igrača na početku sezone ekipi se pridružuju Blagojevic Bogdan, Naerac Petar i Šmitran Nenad.

 Izvještaj sa prve utakmice Lige RS iz sezone 2003./2004. :

 Lijevče Nova Topola – Srpski Soko Zvornik 5 – 3 3187 – 3062

 Naerac Petar 534 0 – 1 541 Jovičić Radomir

 Tatić Miodrag 503 0 – 1 527 Ristić Duško

 Blagojević Bogdan 488 0 – 1 525 Mijatović Ilija

 Škorić Uglješa 557 1 – 0 477 Kolović Tihomir

 Balaban Predrag 584 1 – 0 474 Ilić Mile

 Vitković Žarko 521 1 – 0 519 Prpa Milorad

 Lijevče je uspješno startovala sa pobjedem na domaćoj kuglani u Gradišci samo zahvaljujući broju više oborenih čunjeva ( te godine se uveo novi sistem takmičenja 120 hitaca po igraču ). Te takmičarske godine Lijevče je završilo na 9-om mjestu od 12 ekipa.

 Sledećih takmičarskih godina Lijevče je uvijek bilo oko sredine tabele ili pri samom vrhu. Posebno treba istaći sezonu 2007./2008. god. kada smo se borili za ulazak u Premijer Ligu BIH. Te iste godine Lijevču su se prikljucili četiri mlada igrača: Blažević Boris, Kovačević Slobodan, Spasojević Boriša i tragicno preminuli Vujadin Grlica, i iskusni Kecman Ljubiša iz KK Kozara. Te sezone smo završili na drugom mjestu iza Vitaminke iz Banja Luke.

 1. Vitaminka Banja Luka 28 bodova

 2. Lijevče Nova Topola 26 bodova

 3. Mineral Teslić 20 bodova

 4. Rudar Ugljevik 18 bodova

 5. Drina Zvornik 15 bodova

 6. Šamac Šamac 12 bodova

 7. Trebišnjica Trebinje 12 bodova

 8. Dub Kozarska Dubica 7 bodova

 9. Derventa Derventa 6 bodova

 Treba napomenuti u periodu od 2007. do 2010. boje kuglaškog kluba Lijevče na dvojnu registraciju su branili mladi igrači: Šavija Bojan, Cerić Slaviša i Aleksić Sanjin (tragično nastradao) i veteran Lekić Nikola ( KK Kozara).

 Od 2010. u Lijevče se aktiviraju mladi igrači: Kecman Mile, Kecman Ratko, Tatić Dalibor, Šukalo Dragan, Galić Nemanja, Mandić Đorđe i Keserović Vukašin.

 Svakako treba istaći sezonu 2010./2011. kada Lijevče igra baraž za ulazak u Premijer Ligu sa Dubom, Zrinskim i Vogošćom. Nažalost nismo uspjeli izboriti plasman u Premijer Ligu.

 Pored ovih rezultata treba istaći i pojedinačne uspjehe naših igrača:

 Balaban Predrag – osvojeno drugo mjesto u disciplini Sprint

 Kecman Mile – najjbolji igrač Lige RS za 2011. god. sa prosjekom 534 oborena čunjeva, iste godine nas kuglaš Šmitran Nenad zuzeo je drugo mjesto u Ligi RS sa prosjekom 527 čunjeva.

 Ekipu Lijevča kao trener do 2011. god. uspješno je vodio Vitković Vlado, a od 2011. trenersku poziciju je preuzeo Balaban Predrag. Trenutno ekipu Lijevča čine stari i iskusni igrači podpomognuti mladim snagama a to su:

 Balaban Predrag, Škoric Uglješa, Tatić Miodrag, Šukalo Milan, Šmitran Nenad, Kecman Zoran, Ilić Darko, Šinik Dragoslav, Kecman Mile, Kecman Ratko, Galić Nemanja, Tatić Dalibor, Šukalo Dragan

 Svakako ne trebamo zaboraviti ni 3 nova igrača koji su skoro počeli trenirati, a to su : Milan Gajić, Keserović Vukasin i Mandić Đorđe.

Najveću zahvalnost opstajanju kuglaškog kluba Lijevče treba zahvaliti predsjedniku kluba g. Keserović Danilu. Takođe treba zahvaliti sledećim: Adžić Zoranu, Mataruga Branislav-Krljo, Vitković Vladi, Žmirić Dragoljubu, Žmirić Ognjenu, Kesić Nenadu, Kecman Zoranu, Kecman Siniši, Kovačević Zoranu, Vasiljević Slaviši, Stanišljević Predragu, Ilić Mili, Balaban Predragu, Vitković Žarku,Tatić Miodragu i svima ostalim se uprava kluba zahvaljuje koji su pomogli klubu.

Posebnu zahvalnost želimo istaći prema Kuglaškom klubu “Kozara” Gradiška na dugogodišnjoj suradnji i razumjevanju i radu prema mladim igračima koji su ujedno i njihovi članovi.

 

 

Sami pali, sami se porobili.