Božo Šćepanović

nt2

Božo Šćepanović je rođen u Crnoj Gori 1930.godine, a nakon diplomiranja na Pedagoškoj akademiji u Banjaluci radni vijek je započeo u Tesliću, radeći na Radničkom univerzitetu. Godine 1960. počinje da radi kao nastavnik u Osnovnoj školi u Novoj Topoli, gdje je sa porodicom živio dvadeset tri godine. U tom periodu bio je aktivno angažovan u društvenom životu Nove Topole, gdje je bio jedan od osnivača i aktivan član šahovskog kluba.

nt6

Učestvovao je na brojnim turnirima za ŠK Nova Topola, gdje je ostvario mnogo dobrih rezultata. Fotografija uz ovaj tekst ilustruje jednu od njegovih pobjeda. Autor je monografije o Novoj Topoli koja je promovisana ranih sedamdesetih godina, povodom održavanja emisije Znanje-imanje u našem mjestu. I po preseljenju u Bosansku Gradišku, Božo se uvijek s neskrivenom ljubavlju vraćao Topoli. Smrt ga je zatekla na dužnosti novinara Radio Gradiške, ratne 1993.godine.

3 komentara na “Božo Šćepanović”

  1. Koje je godine bilo znanje-imanje u Novoj Topoli? Znam da je bila sredina osamdesetih, ali ne znam godinu. Htio bi tu emisiju potražiti u arhivama BiHTV ali ne znam godinu.

  2. Znanje imanje je bilo 7. marta. 1976 godina kada je izdata i monografija Topole koja se može skinuti sa sajta, a realizovana je u saradnji TV Novi SAD, Beograd i Sarajevo.

  3. Ma moralo je biti i poslije. Sredinom osamdesetih. Znam koliki sam bio tada. Jedan od priloga je sniman i na imanju moga oca. Zato bi i tražio tu emisiju.

Komentariši

Sami pali, sami se porobili.