Startup: Slavko Štandovi uz ćestu ili ti Obst – und Gemüsehändlung

Vrijeme ludih ideja još sposobnijih političara koje su nas koštale propadanja u kontinuitetu.

Svašta smo se naslušali i nagledali od političara pa tako i Slavko Dunjić u naletu stvaralačkog zanosa izbaci iz rukava predizbornog keca.

Narod treba praviti štandove kraj ćeste i kraj autoputa Banja Luka – Gradiška jer se tuda mlogo putuje, a putnici umorni gladni i žedni.

Zašto Slavko samo povrće i voće, zašto ne bi i druge proizvode, janje na ražnju, prase, kokoš i vo  pa bi se tako Lijevče poljem razlijegao miris janjetine i miješao sa mirisom raspadnutog povrća i ludih ideja.

Zašto da ne i cvijeće, med pa ne bi Slavko  putnicima organizovali odma i mjerenje tlaka i te brzinski kurs ćirilice da putnici mogu da raspoznaju šta kupuju i kud se kreću.

Sa svakim putnikom napraviti dugoročni ugovor o suradnji, vi nama keš mi vama papriku garantovano pelcovanu, paradajz i lubenicu tretiranu po svim naučnim uputama o brzom sazrijevanju.

Plaćanje more i preko interneta online via mobitel, također i parkiranje kraj štanda da se naplaćuje na isti način.

Mora se i napraviti sajt, more se kupiti od 0 – 59 dolara, a da se obavezno traži ino partner sa donacijon 12000 dolara kolko inače se ugovara izrada sajtova čija je vrijednost do 50 dolara pa tako i IT industriji obezbediti posla, znači more se tu još nešto i zaraditi.

More i štošta drugo. Predlažem naziv www.štandlijevčepolje.lijevce gdje bi se na barem 60 jezika mogli obratiti za informacije o tome koji pak trijeger za automobil montirati, a koju prikolicu zakačiti za povući sledovanje za barem 5-6 sedmica.

Obavezna tombola i kviz te druženje sa lokalnim političarima sa temom “Uticaj punog mjeseca na seksualni život žaba” ili neke druge teme bitne za razvoj naučne misli.

Slogan mora obavezno, za ovu priliku i mogo bi biti “Svaka roba ima svoju budalu”

Kolko je poso perspektivan vidi se i po tome što bi drvna industrija mogla da uposli svoje kapacitete i zaposli novu kv radnu snagu, čak bi mogli i da uvezemo specijaliste za pelcovanje paprika i proizvodnja rorova bi procvjetala.

Ima tu još prostora, recimo nekoliko pogona za izradu najlon kesa, usluge štampe, za pakovanje, prodaja vaga iako odokativna metoda seljaka se pokazala kao najbolje riješenje.

Ovo je samo mali dio mogućnosti koja daje ova duboko umna inicijativa inače  za Slavkovu informaciju štandovi su sastavni dio naših života već godinama i nisu donijeli prosperitet nikome. Neki su od njih živjeli i danas žive ali ne kao ideja prosperiteta nego nužde.