Stečajni upravnik iz Banjaluke oštetio “Ratarstvo” za pola miliona KM

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca iz Banjaluke čiji su inicijali S.V, koji je osumnjičen da je nesavjesnim radom u službi oštetio akcionarsko društvo “Ratarstvo” iz Nove Topole za 510.000 KM.

Izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv S.V. podnijeli su danas pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, saopšteno je iz policije.

Lice S.V. se sumnjiči da je u svojstvu stečajnog upravnika u “Ratarstvu” iz Nove Topole, prilikom prodaje radne jedinice kao kompleksa akcionarskog društva u stečaju, suprotno odredbama Zakona o stečajnom postupku Republike Srpske, prihvatio ugovor o ustupanju potraživanja novog povjerioca nakon otvaranja stečajnog postupka i ustupljeno potraživanje uračunao u ukupnu cijenu radi namirenja zakupljene nekretnine.

Osumnjičeni je suprotno Zakonu o stečajnom postupku oštetio i stečajnu masu, jer tokom prodaje nije izdvojio zakonom određeni procenat za stečajnu masu, a sve na štetu akcionarskog društva.

Osumnjičeni je izvršenim krivičnim djelom pričinio materijalnu štetu “Ratarstvu” za oko 510.000 KM.

(ATV)

Komentariši