ŠTETE OD NEVREMENA 4 MILIONA 100 HILJADA KM

Štete od grada i olujnog nevremena, koje je 14.maja 2015.godine zahvatilo 13 sela opštine Gradiška, procjenjene  su na 4 miliona 100 hiljada KM.

Šef odsjeka za poljoprivredu opštine Gradiška, Milutin Misimović, potvrdio je da su najveće štete pričinjene na voću i da iznose 2 miliona i 200 hiljada KM, dok su štete na povrću procjenjene na milion i 100 hiljada KM.

Misimović je rekao da je oštećeno  727 hektara žitarica čija je šteta 647 827 KM, a devastirano oko 2 hektara plastenika čija šteta je 133 930 KM. On je rekao  da su zaprimili 132 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača zbog šteta na višegodišnjim zasadima voća, povrća, zasijanim ratarskim parcelama i plasteničkoj proizvodnji i 6 zahtjeva za procjenu šteta privrednih subjekata koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

On je podsjetio da su dvije mješovite komisije, sastavljene od predstavnika republičkog resora za pružanje stručnih usluga i Adiministrativne službe opštine Gradiške obišle poljoprivredne proizvođače I napravile  zapisnike koji su proslijeđeni resornom ministarstvu na daljnje razmatranje.

(radio gradiska)

Komentariši