STRANKA NAPREDNA SRPSKA PREDSTAVILA KANDIDATE ZA PREDSTOJEĆE OPŠTE IZBORE IZ IZBORNE JEDINICE 2

napredna

Stranka Napredna Srpska, predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradišci kandidate za poslanike za Narodnu Skupštinuu Izbornoj jedinici 2 na predstojećim oktobarskim izborima.

Nosilac liste Koalicije Centar, koju osim Stranke Napredna Srpska čine DNS i Srpska radikalna stranka, je Nebojša Ličanin, odbornik u SO Laktaši, a na listi su još, predsjednik Stranke Napredna Srpska, Adam Šukalo, zamjenik načelnika opštine Gradiška, Goran Đorđić i Zorica Jusupović iz Prnjavora.

Predsjednik Stranke Napredna Srpska, Adam Šukalo, rekao je da ova stranka ima politički kapacitet i podršku građana u opštinama Gradiška, Laktaši, Srbac i Prnjavor, koje čine izbornu jedinicu I da sa punim optimizmom ulazi u naredne izbore. On je rekao da smatra da će iz ove izborne jedinice imati podjednak broj poslanika u Narodnoj Skupštini RS, kao SNSD i SDS, jednog direktno izabranog poslanika, jednog poslanika sa kompenzacijske liste i poslanika sa kompenzacijske liste iz reda hrvatskog naroda,. Šukalo je dodao da će izabrani poslanici biti pokretač promjena u Republici Srpakoj.

Zamjenik načelnika opštine Gradiška i kandidat Stranke Napredna Srpska za poslanika u Narodnoj Skupštini RS, Goran Đorđić istakao je da će se, ako dobije podršku birača, zalagati za interese građana Gradiške i opština koje čine Izbornu jedinicu 2. Gradiška, iako ima dva aktuelna poslanika u Narodnoj Skupštini, nema podršku vlasti Republike Srpske i izlazak Stranke Napredna Srpska na republičku političku scenu usmjeren je ka promjeni tok stanja.

Predsjednik stranke, Adam Šukalo, istakao je da će se poslanici ove stranke u Narodnoj Skupštini RS zalagati za suštinske promjene u Republici Srpskoj i BiH bez obzira ko pobijedi na opštim izborima, a u opštinama u kojima su u vlasti ili opoziciji nastaviće sa realizacijom razvojnih projekata i uspostavljanjem bolje saradnje sa višim nivoima vlasti.On je naveo da je ova stranka potpisala koalicioni sporazum sa DNS-om i Srpskom radikalnom strankom za nivo Narodne Skupštine RS i Parlamentarne skupštine BiH, ali da će u narednom periodu odlučiti da li će uopšte podržati nekog od kandidata za inokosne funkcije.

(radiogradiska)

Komentariši