Sve spremno za početak nove školske godine

Sve je spremno za početak nove školske 2019/20. godine, koja u sedam osnovnih i tri srednje škole na području Gradiške počinje drugog septembra.

U osnovne škole u prvi razred upisano je 350 đaka što je za 20 manje u odnosu na prošlu godinu.Najviše je upisano u OŠ „Vasa Čubrliović“ 95, a najmanje u OŠ „Kozarska djeca“ 18 učenika.

„Za sada neće doći do zatvaranja nekih škola zbog manjeg broja učenika. Kada je riječ o ukupnom broju učenika OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku ima najmanje učenika“ rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Najveći broj učenika ima OŠ „Petar Kočić“ u Novoj Topoli ukupno 846. Broj prvačića se u ovoj školi u odnosu na raniji  period smanjio. Ove školske godine upisuju 63 dok su prošle godine u prvi razed upisali 84 đaka prvaka. Kada je riječ o srednjim školama broj upisanih učenika u prvi razred nije se znatno promjenio.

„Ukupno osnovne škole pohađaće 3545 učenika,a srednje 1323“ kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Za pojedine učenike i ove godine biće obezbjeđeni besplatni udžbenici i nešto školskog pribora.

„Vlada RS svake godine obezbjeđuje besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda. I Gradska uprava takođe pomaže u nabavci knjiga, prije svega za djecu romske populacije od trećeg do devetog razreda i za djecu iz socijalno ugroženih porodica.I ove godine će za prvačiće biti pripremljeni poklon paketi“ rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Osim poklon paketa za prvačiće će u mnogim osnovnim školama drugog septembra, kada počinje nova školska godina, biti organizovana priredba dobrodošlice.

Info+ kablovski kanal

Komentariši