Svečano otvoren novoizgrađeni lokalni put u Dubravama

U izgradnju puta dužine oko 1200 metara, uložena su sredstva u iznosu od 160 000 KM. 30 % uloženih sredstava obezbijedili su mještani Dubrava, koji ističu da će im novi put veoma značiti.

aput

„Drago mi je što je izgrađen ovaj put, jer sad i pješke mogu otići do kćerke i unuka“, kaže Zumreta Dindić iz ovog sela.

„Putevi su veoma važni za svaku mjesnu zajednicu, jer oni povezuju ljude. Ovo je od velike koristi, ne samo za Dubrave, već i za okolna sela“, ističe Enver Alagić, predsjednik MZ Dubrave.

Veliki doprinos izgradnji lokalnog puta u Dubravama dalo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, kao i opština Gradiška.

„Finansirali smo izgradnju puta zajedno sa opštinom Gradiška. Ministarstvo je uložilo oko 80 000 KM. Ovo je jedan od projekata koji smo podržali na području Gradiške, a ukupno smo uložili oko 150 000 KM u ovu opštinu. Imamo dobru saradnju sa lokalnom vlašću, i nadam se da ćemo i u narednom periodu zajedno raditi na poboljšanju kvaliteta života građana na ovim prostorima“, naglasio je Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

„Lokalna zajednica će uvijek biti spremna na saradnju sa federalnim ministarstvom, kako bi riješavali probleme povratnika i raseljenih lica na području Gradiške. Stojimo na raspolaganju za različite projekte, posebno one koji će povećati broj radnih mjesta, što je prioritet za našu opštinu“, istakao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Svečanosti u Dubravama prisustvovao je i potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić.

„Ovo je pravi primjer saradnje lokalne vlasti sa nadležnim ministarstvom, koja je u interesu građana. Ne smije se stati sa ovim projektom, već treba raditi na realizaciji još značajnijih projekata“, naglasio je Bratić.

Mještani Dubrava nadaju se da će u narednom periodu biti realizovani i drugi infrastrukturni projekti u ovom kraju. Prioritet je, ističu, da se sagradi oko 500 metara puta koji spaja ovu mjesnu zajednicu sa Rogoljima. Tada bi se, naglašavaju, mogla obezbijediti i pristupačnija autobuska linija iz ovog i okolnih sela do Gradiške.

(info+)

Komentariši