“TOP BASKET” RUŠI REDOM

Košarkaško prvenstvo Republike Srpske za pionire igra se u četiri skupine – Banja Luka, Doboj,Bijeljina i Trebinje. Banjalučka grupa podijeljena je u dvije podskupine, a gradiški predstavnici “Servicium” i “Top basket” iz Nove Topole, našli su se u društvu “Igokee” iz Aleksandrovca, banjalučkog “Basketa 2000”, “Mladosti” iz Kotor Varoša i “Une” iz Kozarske Dubice. Prema pravilniku natjecanja prve tri ekipe iz obje podgrupe čine finalnu grupu, a pobjednik će kao prvak grupe “Banja Luka” imati priliku da se bori za prvaka RS. U podgrupi gdje su se našla oba gradiška predstavnika dogodila se prava senzacija.

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Top basket “iz Nove Topole i to na više nego impresivan način. Redom su padali veliki favoriti “Igokea”, “Servicium”, “Basket 2000” … Dubička “Una” poražena je sa 50 koševa razlike, “Mladost” iz Kotor Varoša sa plus 45.
“Ponosan sam na ovu generaciju dječaka rođenih 1998. godine, a dio ekipe je i godinu mlađi Srđan Kočić. Nukleus ekipe čine Marko Majkić i Filip Šinik, a njima uz rame su Topić, Šobota, Mijatović, Kočić, Aleksić … “, kaže trener “Top basketa” Vlado Todorović i ističe da je tajna njegove ekipe u izuzetnoj predanosti radu kakvu nije doživio u svojoj košarkaškoj karijeri. Uspjeh novotopolskih mladih košarkaša time je i veći ako se zna da recimo samo “Basket 2000” iz Banja Luke ima oko 300 članova i samo od članarine mjesečno inkasira oko 10.000,00 KM.
“Naša škola košarke u Novoj Topoli ima samo 30 članova i po tom pitanju daleko smo od svih klubova koji se natječu u ovom rangu. budžet kojim raspolažemo je minimalan, ali zahvaljujući mom bivšem suigraču Zoranu Adžiću, direktoru “Elektrodistribucije “, i Zoranu Tunjić, direktoru” Aura “osiguranja, opstajemo i odužuje im se dobrim rezultatima “, rekao je Vlado Todorović, dodavši da je sljedeći cilj osvajanje prvog mjesta u skupini Banja Luka  a onda, tko zna.

(izvor Gradiške novine)

7 komentara na ““TOP BASKET” RUŠI REDOM”

  1. Које пичке! :О.У овом узрасту играте зону и зонски пресинг ! :О

  2. eeeeeee bravo momci samo naprijed neslusajte ove ispred mene

  3. Pa ljudi iz malog mjesta sa 7 igrača vas ubiše, a vi tu nešto serete, sram vas bilo pičke jedne!

  4. eeeeeeeeeeeeee djordje to su moji drugovi i nemoj tako i ja sam trenirao tu ali napustio zato sto nije mi isla kosarka i eto oni su mi najbolji tim u rebulici srpskoj i oni idu u slovacku na turnuir. momci iz NOVE TOPOLE i ja sam tu iz topole tako da

  5. pa gdje si ti isao i koji treniras sport bogati ja fudball i mi idemo u kac svake godine i oni nas podrzavaju i navijaju za nas kada imamo utakmice ovi iz top basketa i mi njih isto tako a mi volimo se izmedju sebe mislim prijatelji smo svi iz kluba ovog i nas klub isto fk lijevce i top basket

Komentariši