Topola kao deponija

Zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić i direktor lokalnog Komunalnog preduzeće “Gradska čistoća” Željko Bilbija apelovali su danas na stanovništvo da komunalni i drugi otpad ne odlažu na divlje deponije nego na propisanim mjestima.

Radnici “Gradske čistoće” danas su očistili područje u blizini tržnice, zanatskog centra i Doma kulture u Novoj Topoli, gdje su u proteklom periodu nesavjesni građani na nepropisan način odlagali otpad.

Žmirić je rekao da problem nelegalnog odlaganja otpada u Novoj Topoli traje godinama i da je Opština odlučna da stane u kraj toj praksi.

“U centru Nove Topole su Dom kulture, fudbalski stadion, košarkaško igralište, crkva. Svakodnevno se na ovom području kreće veliki broj ljudi i dobro je da do sada nije bilo zaraza. Ovaj problem neće se riješiti preko noći, ali bićemo uporni da se to riješi”, naglasio je Žmirić i dodao da je na lokalitetu gdje je do sada nelegalno odlagan otpad postavljen video nadzor.

Bilbija je rekao da su na razne načine pokušavali da riješe problem nelegalnog odlaganja otpada u Novoj Topoli, te da će nakon današnjeg čišćenja i košenja područja oko tržnice i Doma kulture postaviti kontejnere u koje će otpad moći odlagati vlasnici poslovnih prostora i stanari dvije stambene zgrade.

“Gradska čistoća će odvoziti otpad i četiri puta sedmično, ako to bude potrebno. Postavljene su table upozorenja na mjestima gdje nije dozvoljeno odlaganje otpada i Komunalna policija će kažnjavati nesavjesne građane koji to i dalje budu činili”, rekao je Bilbija na konferenciju za novinare u Novoj Topoli.

Ulica Nikola Tesla, poslije kiše, nije kej, ali ima svoje čari

Najpoznatija deponija smeća i uginulih životinja nalazi se u ulici Nikola Tesla prema Rogoljima i iako je izvan same Topole najčešće je odlagalište stanovnika i ne samo Topole,

Inače imaju stanovnici Topole alternativu za otpad, ako je komšija na oprezu uvijek se može otpad lagerovati uz ivice njiva, a trava koju niko ne kosi to ionako pokrije pa dobijemo Topolu kao oazu zelenila,

Ipak za pohvalu, nek se nešto radi.