Traže radnike iz BiH, prosjek plata 2.000 KM

Radnicima se obećavaju “iznadprosječna fiksna primanja”, plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo…

Lidl Hrvatska, osim u Makedoniji, trenutno vrbuje radnike u Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču. Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri.

Lidl je lani učvrstio drugu poziciju među deset najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj. Lidl se među trgovcima hranom u Hrvatskoj izdvaja po visini plata. Lani je prosječna plata u ovom maloprodajnom lancu dosegnula 7.639 kuna (oko 2.000 KM).

Potencijalnim radnicima u Makedoniji i BiH Lidl nudi istovjetne uvjete. Obećava im “iznadprosječna fiksna primanja”, plaćanje svake radne minute, pokrivanje troškova javnog prijevoza, plaćeni smještaj i ostalo.

Slično u Makedoniji nudi i Spar, s time da se u oglasima navodi plaća od 500 eura, a radnici se traže za cijelu Hrvatsku.

Pokušali smo iz Spara doznati više o njihovoj makedonskoj kampanji, ali bez uspjeha, piše Tportal. Dosad su iz te kompanije poručivali kako kontinuirano imaju potrebu za novim djelatnicima. Tako su među prvima krenuli sa zapošljavanjem penzionera nakon što je to omogućeno zakonskim izmjenama.

Iz Lidla su na upit Tportala odgovorili da “tek povremeno nailaze na poteškoće u pronalaženju radne snage”.

“Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima. Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini”, poručili su za Tportal iz Lidla.

Komentariši