Treba li bolje i može li bolje ?

Još jednom o izborima, znamo da se na izborima obećava i znamo da se obećanja ne ispunjavaju, onda se ponovo obećava i ponovo se ne ispunjavaju.
Vladajuća stranka u Laktašima obećava tornjeve i još brži razvoj i treba reći da Laktašima trebaju ti tornjevi i ne samo tornjevi nego i svemirski lift, što  se nadam da će i ostvariti. Mislim da ne bi bilo loše napraviti i jedno pristanište za prekookeanske brodove, ali…

Ovako je bilo i ovako će biti !
Ovako je bilo i ovako će biti !

Šta sa nama u Topoli, šta sa činjenicom da smo bačeni na koljena, šta sa činjenicom da, svi znamo da je vlast u Opštini Gradiška tu da pristigle investicije, odbiju i prebace u Laktaše. Pričamo to okolo na sjelima, po kafanama i ništa. Ne interesuje me Banja Luka i Trebinje, neka se sami bore mi se ovdje treba da borimo za sebe. Sad sam lokal patriota i hoću da znam šta sa nama?
A da Agroindustrijska zona, mega projekat. Dali je iko pogledao šta je tu problem, nema izgradnje zone, nego izabran komad zemlje koji će se ponuditi zainteresiranim investitorima. Imali tih investitora, nema, dosada, a od sada? Zaista nas treba već jednom prestati lagati i praviti budale ili smo to zaista, ne interesuje me ko će da vlada ovdje, SNSD ili neko drugi, koga ćemo izabrati stvar je glasača, ovdje ja nisam protiv nikoga i protiv sviju sam, a zašto sam bez ikakvih zagrada, za Topolu, zato što mislim da smo zaslužili bolje! a zašto smo zaslužili bolje?, zato što sve oko nas je nastalo iz Topolske privrede četrdesetih, pedesetih, šeszdesetih i sedamdesetih godina.

Ovo je prilika da se i opozicione partije već jednom probude i da vrše pritisak na vlast koja je instalisana ovdje, da traži nešto za Topolu, a ako dobije Topola, dobit će i ljudi Topole. Nisam primjetio od njih da su dosada ukazali na nešto, neka se probude, ovo nije samo stvar ovoga web portala, ovo je i Vaša stvar, ovo nije fudbalska utakmica, ovdje nema protivnika koje treba pobjediti, ovdje sami sebe pobjeđujemo, sami smo gubitnici, ovdje je riječ o tome ako budemo istrajni i čvrsti, sami ćemo sebi moći kupiti kilu prasetine i 5 pivi, ne trebaju nas drugi prvo pokrasti i onda nam pokloniti ono što je već naše. Moramo znati da oni nemaju ništa svoje, sve što dijele i daju prvo su uzeli od nas. Ako to budemo znali lakše ćemo se i boriti, ko god bude pobjedio treba da zna da smo mi tu i da ih upozorimo da je vrijeme da ne misle samo na sebe.

Možemo li napokon stvari postaviti na pravo mjesto  ?

(miro)

Komentariši