“Triglav” poslednji dani

triglavSvako mjesto pa i Topola ima neku zgradu, park, spomenik ili nešto po čemu je  prepoznatljivo. Topola  je bila prepoznatljiva po ” Crvenoj crkvi”  kako smo je zvali(crkva Svetog Josipa)  i kafani koja se nekad zvala “Triglav”, a koja je i mjenjala imena, ali je uvijek ostao “Triglav”. Jedna od dvije tačke od koje se mjerilo nešto uvijek je bio “Triglav” kafana u kojoj su mnoge generacije popile svoju prvu  kafansku kavu ili prvo pivo. Mjesto sastanka, mjesto gdje se čekao autobus za Srbac ili Banja Luku.

triglav1Mnoge priče bi “Triglav” mogao da ispriča i o njemu dugo da se priča i piše. Nažalost “Triglav” će nestati i nikada nikome nije palo na pamet da možda nešto bi trebalo i sačuvati kao spomenik nekoga vremena. Sada kada će “Triglav” biti srušen i na njegovo mjesto dobit ćemo nešto što, možemo se nadati da će značiti nekim drugim generacijama isto  što je “Triglav” značio našoj.

Jedan komentar na ““Triglav” poslednji dani”

  1. Svemu dodje kraj, pa tako i TIGLAV-u. Samo se nadam da ce, onako prepraljen i uredjen, biti bar upola popularan i poznat kao stari TRIGLAV. Napominjem da je on bio i poznato sastajaliste mojih komsija seljaka koji su, kako sam pomenuo ranije, prodavali tovnu junad u inostranstvo. Kamo puste srece da on ponovo postane okupljaliste trgovaca koji svoju robu prodaju van granica nase drzave. Da Bog da.

Komentariši