U “Elektrodistribuciji” zadovoljni, a mi?

Kad nema ko drugi da ih hvali, onda to čini direktor Kuzmanović, a ja ne mogu da se ne sjetim nezadovoljstva sa isporukom struje ili električne energije od 1995. godine, zašto?

Sjetim se mnogih isključivanja struje u svim mogućim vremenskim prilikama i ne prilikama, bilo sunce, magla, kiša, snijeg, kod svake promjene pa tako kada počne kišica da pada očekujete da će struje nestati i naravno nestane.

Godinama sa prozora ljubomorno gledam svjetlo u ulici do mene ili u daljini i pitam se “zašto baš mi uvijek”? Od te 1995. stalno se vrše neka saniranja mreža sa obrazloženjem da “Sutra bude bolje” pa tako i sada kažu iduća godina je ta, Europa pare, a mi obećanje i tako u krug i u tom stilu izjavi direktor Kuzmanović:

“Ovu godinu možemo ocijeniti kao relativno dobru, ako izuzmemo ljetni period kada smo imali problema sa isporukom električne energije. Sada je stabilnije snabdijevanje. Naplata je malo bolja u odnosu na prošlu godinu. Gubici su na nivou prošlogodišnjih, preko 14 posto. Da bi se smanjili potrebne su značajnije investicije- rekao je direktor RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška, Zoran Kuzmanović.
U idućoj godini su izvjesne investicije u elektromrežu. Značajnija sredstva bi trebala stići od kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. -Taj kredit bi značio sanaciju srednjenaponske mreže, čime bi obezbijedili bolji kvalitet i kontinuitet u snabdijevanju električnom energijom- kaže Kuzmanović.
Krađa električne energije u Gradišci se dešava, kaže Kuzmanović. Od ove godine za krađu, pored novčane, počinicioma prijeti i zatvorska kazna od jedne do osam godina. Kuzmanović apeluje na potrošače da budu savjesni i ne čine ovo krivično djelo.”

Sve ovo reče i zaboravi naglasiti da stanovnici trpe zbog loše isporuke energije kroz kvarove na kućanskim aparatima, neki i u poslovnom smislu, te su štete teško izračunljive ali ih ima.