U GRADIŠCI FORMIRANO POVJERENIŠTVO STRANKE NAPREDNA SRPSKA

0210-21

U Gradišci je juče formirano povjereništvo Stranke Napredna Srpska i donesena je odluka da svi članovi Opštinske organizacije Srpske napredne stranke Gradiška automatski postaju članovi Napredne Srpske. Povjerenik Napredne Srpske za opštinu Gradiška i koordinator za Izbornu jedinicu dva, Goran Đorđić, rekao je da planiraju da u sljedećih mjesec i po dana održe Izbornu skupštinu. On je naveo da će u Srpcu, Laktašima i Prnjavoru u narednih 15 dana biti formirani inicijativni odbori ili povjereništva.

Đorđić je rekao da Napredna Srpska u preko 30 opština RS već ima formirane inicijativne odbore ili povjereništva i da više od 40 odbornika u lokalnim skupštinama sprovodi politiku Napredne Srpske. On je naglasio da je Napredna Srpska kao nova politička stranka u RS, svojim kapacitetom u lokalnom parlamentu i kadrovskim rješenjima pokazala da je ozbiljan politički faktor na teritoriji opštine Gradiška.

Đorđić je podsjetio da je Aleksandar Vučić u januaru 2013. dao saglasnost da se formira  Stranka Napredna Srpska, uz uslov da budu što bliži programu Srpske Napredne stranke u Srbiji i da svojim političkim djelovanjem prate njihov rad. On je istakao da Napredna Srpska ima punu podršku Srpske napredne stranke iz Srbije što potvrđuje i saradnja odbora iz pojedinih gradova RS i Srbije, te da će tu podršku imati sve dok budu baštinili iste vrijednosti i ideje. Đorđić je rekao da će biti spremni za opšte izbore 2014. Napredna Srpska je politička neutralna stranka, ne pripada ni jednom političkom bloku, a svi raniji potpisani koalicioni sporazumi u lokalnim skupštinama biće ispoštovani. U Gradišci jesu dio vlasti, podržali su Zorana Latinovića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine na proteklim lokalnim izborima i taj koalicioni sporazum će i dalje podržavati, rekao je Đorđić.

 (radio gradiška)

Jedan komentar na “U GRADIŠCI FORMIRANO POVJERENIŠTVO STRANKE NAPREDNA SRPSKA”

Komentariši