U GRADIŠCI PREZENTOVANA VATROGASNA OPREMA I UREĐAJI FIRME WEBER

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška i preduzeće „Financ“ iz Mostara, organizovali su danas prezentaciju vatrgasne opreme i uređaja frime Weber, kojoj su, osim gradiških vatrogasaca, prisustvovali načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i predstavnici Profesionalnih vatrogasnih jedinica iz susjednih opština.

U krugu vatrogasnog doma u Gradišci, demonstriran je rad sa opremom za spašavanje lica u saobraćajnim nesrećama, obijanje blindiranih vrata i mlaznice za povećanje dometa gašenja požara.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, rekao je da opština Gradiška, sa veoma velikom frekvencijom putničkog i tretnog saobraćaja,  mora posvetiti maksimalnu pažnju profesionalnom i materjalnom osposobljavanju  lokalne vatrogasne jedinice za spašavanje lica nastradalih u sobraćajnim nezgodama, ali i u drugim hitnim intervencijama.

Latinović je najavio da će 24. aprila, na Dan opštine Gradiška, Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška predstaviti novo višenamjensko vatrogasno vozilo, za čiju nabavku će iz Budžeta opštine biti izdvojeno oko 300 hiljada maraka.

„U Budžetu opštine, za ovu godinu, osim za plate 30 gradiških vatrogasaca,  planirana su i sredstva za nabavku novih vatrogasnih  uniformi, a ukoliko ostvarenje budžeta bude zadovoljavajuće, planirana je i nadogradnja vatrogasnog doma, c ciljem zaštite zgrade od propadanja i stvaranja dodatnog prostora za arhivsku građu opštine“, naveo je Latinović.

Starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, Goran Stojaković, rekao je je da će gradiški vartogasci, uz nabavku najavljenog vatrogasnog vozila, i planiranu nabavku još jednog vozila za gašenje požara na otvorenom prostoru, zaokružiti planirani ciklus nabavke vozila i opreme do kraja 2016. godine.

„ Za nabavku vozila, koje bi imalo domet do visine 42 metra, a koje trenutno u Republici Srpskoj ima jedino Banjaluka, potrebno je obezbjediti oko 1.400.000 KM“, pojasnio je Stojaković.

Komentariši