U GRADIŠCI SUTRA FESTIVAL GASTRONOMIJE I KULTURNE BAŠTINE – “ZDRAVOFEST 2014”

zdravofest-2014CSedmi festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine opštine Gradiška i okruženja ’’Zdravofest 2014’’ biće održan sutra 24.aprila u gradskom parku u Gradišci.

Posjetioci će moći da prisustvuju gastro takmičenju lovaca i ribolovaca, gastro izložbi zdrave hrane i tradicionalne kuhinje, izboru najbolje rakije-šampion Zdravofesta 2014, promociju domaćih vina i skova, pčelinjih i drugih eko proizvoda, izložbi etno radova i suvenira, likovnoj izložbi, izložbi cvijeća i cvjetnih aranžmana. 

Načelnik odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Gradiška, Ljubimko Čakalj rekao je da će i ove godine u Zdravofestu učestvovati domaćice, ekipe i privrednici iz Gradiške i susjednih opština, kao i nekoiliko učesnika iz Hrvatske.

On je naveo da je do sada prijavljeno  učešće 30 udruženja i aktiva žena koji će na štandovima predstaviti tradionalnu kuhinju, sokove i rakiju, 15 štandova za suvenire i 18 ekipa za pravljenje najboljeg kotlića.

Sedam cvjećara sa područja gradiške opštine predstaviće svoj aranžman. Predviđena je vožnja kočijama i brodicama i bogat kulturni program u kome će nastupiti kulturno-umjetnička društva ’’Dukati’’, ’’Potkozarje’’, ’’Kolovit’’ i KUD ’’Ale Obić’’ Gradiška. Najuspješnijim učesnicima ’’Zdravofesta’’ biće dodijeljene nagrade i priznanja. Svečano otvaranje festivala predviđeno je u 10 časova.

(radio gradiska)

Komentariši