U OŠ „Petar Kočić“ u Novoj Topoli svečano dočekali prvačiće

Nasmiješena i razdragana lica, poneko čak i uplašeno. Prvi dan škole, a za đake prvake i prvi dan nove životne pustolovine.

U Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Novoj Topoli stariji učenici priredili su program dobrodošlice za nove drugare.

„U školi mi je lijepo. Radovala sam se novim drugarima i učiteljici“, rekla je Irena.

Prvačićima je dobrodošlicu poželio i gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, nagradivši ih prigodnim paketima.

„Grad Gradiška će pružati maksimalnu podršku, prije svega u materijalnom smislu, osnovnim i srednjim školama kako bi đaci imali što bolje uslove prilikom obrazovanja“, istakao je gradonačelnik Adžić.

Direktor škole u Novoj Topoli, Radivoj Popović, naveo je da su spremno dočekali početak školske godine, podsjetišvi da se nastavni proces u školi „Petar Kočić“ izvodi u centralnoj i sedam područnih škola: „Ukupan broj učenika u ovoj školskoj godini iznosi 850, a u prvi razred smo upisali 68 učenika. To je pad za nekih 20 učenika, odnosno jedno odjeljenje, u odnosu na prošlu školsku godinu. Nakon 50 godina postojanja škole, konačno su izgrađeni sportski tereni, površine 1 800 metara kvadratnih, koji će znatno olakšati nastavu fizičkog vaspitanja.“

Popović je dodao da je u planu sanacija područne škole u Mašićima i da će učenici za vrijeme radova nastavu pohađati u Vilusima.

Info+ kablovski kanal

Komentariši