U TOKU DODJELA JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI

Centar za socijalni rad Gradiška do kraja avgusta dodijeliće jednokratnu novčanu pomoć porodicama iz socijalno-ugroženih kategorija.

Za opremanje 146 učenika za školu u školskoj 2015/2016. godini predviđeno je 11 680 KM.  V.d. direktor Centra za socijalni rad, Suzana Šormaz, rekla je da je za svakog učenika namijenjeno 80 KM, te da su obuhvaćena djeca iz 88 socijalno -ugroženih i višečlanih porodica, porodica u kojima djeca ili roditelji imaju neko teško oboljenje ili staratelja koji se brinu o djeci bez roditeljskog staranja. Šormaz je navela da su u toku i dodjele jednokratnih novčanih pomoći za nabavku ogrevnog drveta, te da će za te namjene 25 najugroženijih porodica dobiti po 200 KM. Ona je istakla da su predviđene dodjele prehrambenih paketa najugroženijim porodicama i da tu aktivnost sprovode u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog Krsta.

Šormaz je naglasila da u Centar za socijalni rad najčešće stižu zahtjevi za jednokratne novčane pomoći zbog liječenja, dijagnostike, nabavke lijekova, zatim zahtjevi za dugovanja za električnu energiju i za troškove prevoza i školovanja učenika.

Šormaz je podsjetila da će druga grupa djece iz Gradiške u okviru programa socijalizacije otputovati 3. septembra u Kumbor.

Ona je naglasila da su započete aktivnosti realizacije velikog projekta -Podrška trajnim rješenjima revidirane strategije za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma u okviru kojeg će, takođe, od 1.septembra, u Gradišci biti uspostavljen Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

(radio gradiska)

Komentariši