U toku upis djece u predškolski program

Svi mališani koji su rođeni 2009. i 2010. godine, a nisu pohađali vrtić, mogu se do 27. januara upisati na program „Pripreme djece u godini pred polazak u školu“.

Ovu aktivnost uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS u Gradišci provodi JPU „Lepa Radić“. „Planiramo upisati pet grupa u tri vrtića, što je oko 120 djece. Roditelji djece mogu se prijaviti u sva tri vrtića, s tim što će prije polaska u program koji bi trebao početi 29. februara, pripremiti rodni list i obaviti ljekarski pregled djeteta“ kaže Mile Šeatović, v.d. direktora JPU „Lepa Radić“ Gradiška.

Mališani koji već borave u vrtićima taj program će pohađati u redovnim grupama.Međutim ovo će za djecu, koja nisu pohađala vrtić, biti dobra i korisna priprema za školu. Djeca će boraviti po tri sata dnevno u vrtićima,a program će kao i do sada trajati tri mjeseca.Cijena koju će roditelji ove godine plaćati za program „Pripreme djece u godini pred polazak u školu“ ne bi trebala biti veća od 15 KM. „Sa mališanima uključenim u pripremni proces radiće novi vaspitači, koji su do sada bili nezaposleni“, rekao je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Mile Šetović.

Info+

Komentariši