U toku zamjena ličnih dokumenata izdatih 2004.godine

S obzirom da krajem 2014.godine ističe rok važenja ličnih dokumenata koji su izdati 2004. godine, iz Policijske stanice Gradiška apeluju na građane da na vrijeme zamijene lične dokumente.

Rajko Lajić, rukovodilac upravno-pravnih poslova u Policijskoj stanici, apelovao je na građane da do kraja 2014. godine zamijene lične karte i istakao da je prilikom podnošenja zahtjeva za zamjenu potrebno priložiti ličnu kartu i  uplatiti 18KM. Ukoliko se u ličnoj karti vrši ispravka ili promjena ličnih podataka, građani prilažu i izvod iz matične knjige rođenih.

Osim lične karte, u toku je zamjena i drugih ličnih dokumenata. Što se tiče putnih isprava i vozačkih dozvola, procedura je slična. Osim priložene lične karte neophodno je izvršiti uplatu u inosu od 40KM i 5 maraka takse za zamjenu putne isprave, te 60 KM i 5 maraka takse za zamjenu vozačke dozvole. Kako bi izbjegli nepotrebne dodatne troškove, neophodno je da da građani bez odlaganja izvrše zamjenu dokumenata, i na taj način izbjegnu i snošenje zakonskih posljedica.

Lajić je podsjetio da je 2004. u Gradišci izdato oko 15 500 ličnih karata kojima ove godine ističe rok važenja od deset godina, te da je od početka godine, izvršna zamjena većeg broja dokumenata. Međutim dosta je građana koji to još uvijek nisu učinili. U Policijskoj stanici Gradiška, takođe su podsjetili da je neophodno da građani-vlasnici oružja za ličnu bezbjednost, najdalje u roku od 60 dana od dana isteka važenja oružanog lista  podnesu zahtjev za izdavanje novog. Oružani list važi 5 godina, a uz zahtjev za izdavanje novog, neophodno je priložiti fotokopiju lične karte, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i uvjerenja o nevođenju krivičnog i prekršajnog postupka.

Info+

Komentariši