UGOVOR ZA REALIZACIJU PROJEKTA ”JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH”

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, danas je u Sarajevu potpisao Ugovor za realizaciju Projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Latinović je u izjavio za Radio Gradiška, rekao da nakon uspješne aplikacije opština Gradiška, zajedno sa opštinama Laktaši, Kotor Varoš,  Petrovo i gradom Bijeljina ulazi  u projekat koji bi u naredne četiri godine trebalo da unaprijedi rad mjesnih zajednica. Prema Latinovićem riječima, cilj Projekta je da doprinese kvalitetnijem životu građana kroz veće demokratsko učešće i odgovornost prema javnosti, kroz unapređenje usluga na nivou mjesne zajednice, jačanje infrastrukture, i veću inkluziju socijalnih kategorija stanovništva. Latinović je istakao da je opština Gradiška za projekat ” Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kandidovala 13 mjesnih zajednica i dodao da  je naša opština među rijetkim iz RS i BiH koje će implementirati ovaj projekat. Projekat se finansira sredstvima vlada Švicarske i Švedske, a za njegovu implementaciju u naredne četiri godine biće obezbijeđeno oko 8 miliona švajcarskih franaka.

Vijest objavljena na Radio Gradiošci, a u praksi znači da će MZ izvan same Gradške dobiti po 2 kamiona šljunka, jer oni nisu ni naučili na bolje, a ostalo će završiti kao i do sada  za potrebe MZ u Gradišci. Ovo stanje traje i traje iz razloga što su nas  navikli na obećanja koja nikoga ne obavezuju.

(radio gradiska)

Komentariši