Umro je Boško Mihajlović-Bato

batoNoćas u 2 sata od tešeke bolesti preminuo je Bato u 57 godini.

Ako mjesto obilježavaju ljudi koji žive u njemu, onda je Bato jedan od njih. Bio je dio Topole i ostaće još dugo u pričama o Topoli i oko Topole. Bato je prepoznat kao Čovjek koji je bio rado priman u društvo svih generacija. Bio je skroman u svemu i od života nije zahtjevao mnogo, a bogatsvo mu se satojalo od mnogo prijatelja koje je stekao u životu.

Miro

5 komentara na “Umro je Boško Mihajlović-Bato”

  1. Posljednji pozdrav mom drugu od djetinjstva. Igrali smo se i rasli zajedno. Mi, Topolcani tvoje generacije, a (nije nas malo), necemo te nikad zaboraviti u to sigurno vjerujem. Tesko mi je sto necu moci prisustvovati tvom ispracaju.
    Sonja.

  2. Kada mu je jedne prilike na zurci receno: “Bato, mjenjas li ti te carape ikad? Smrde brate!” On je hladno odgovorio, flegmanski kao i uvijek: “Carape? Mjenjam i to svako jutro kad ustanem, sa lijeve na desnu, sa desne na lijevu nogu…”
    Neka mu je vjecna Slava i neka pociva u miru!

  3. Najveca legenda Nove Topole.Uklapao se u sve generacije.Slusao dobru muziku.Licno se poznavao i sluzio vojsku sa Zeljkom Bebekom!

  4. Legenda je bio citav život. Pun viceva, ali i ozbiljnih riječi u trenutcima kada je to potrebno. Za svakoga je imao priču. Neka mu je vječna slava i hvala. Možda bi trebalo u Topoli organizovati nekakav turnir u njegovo ime. Neka topolčani malo razmisle i o tome.

Komentariši