Uvođenje evidencije registra pasa?

Predstavnici Organizacije za zaštitu životinja i prirode, Šverte i okolina iz Njemačke, posjetili su JKP “Gradska čistoća”. Cilj posjete jeste unaprijeđenje rada humanitarnog azila u koji se smještaju nezbrinuti psi.

Plan je da se  u Gradišci uvede registracija pasa, po ugledu na Njemačku koja će omogućiti praćenje kretanja životinje i sankcionisati neodgovornost vlasnika pasa.   Ideju o uvođenju evidencije registra pasa u Gradišci  podržao je i načelnik opštine Zoran Latinović, koji smatra da bi se na ovaj način  moglo brzo identifikovati porijeklo napuštenih životinja. Samim tim, samanjio bi se i broj pasa lutalica. Daliborka Čolić, predstavnik i osnivač organizacije SOS „Šapice“ u Njemačkoj a  ujedno i vlasnica azila u Lamincima, već šest godina ima dobru saradnju sa predstavnicima „Gradske čistoće“. Za održavanje i rad humanitarnog azila iz opštinskog Budžeta godišnje se izdvoji oko 30.000KM.  Radnici JKP“Gradska čistoća“ mjesečno u ovaj azil smjeste oko 50 pasa lutalica.

Info+

 

Jedan komentar na “Uvođenje evidencije registra pasa?”

  1. sve je to lijepo , ali kako smo brzo dosli do azila za pse a niko iz evrope nije ni prstom mrdnuo za oboljelu djecu od raka za koji mozemo da se i djelom njima zahvalimo. zasto se teziste prebacuje na lijeve teme , zasto se ne polazi od sredista. svojim dolaskom ovdje , ponizili su svakog covjeka, jer im on manje vrijedi od psa.

Komentariši