Vrtić na čekanju

Vrtić koji je pompezno najavljivan od vlasti na odlasku čini se da je završen, a predviđeno otvaranje za Septembar prolongirano do daljnjeg . Po onome što se priča problemi su nastali oko isplate izvođaču radova “Artingu”, to jest onima koji su svoj posao uradili, a koji im nije plaćen i sada nedaju dokumentaciju da se objekat može primiti dok se ne podmiri dugovanje od strane investitora Vrtić “Lepa Radić”.

Pošto je osnivač J.U. Vrtić “Lepa Rasić” Opština, najvjerovatnije da najvljena sredstva od 150000 KM kou je trebala obezbjediti Opština  i 250000 KM iz sredstava Predsjednika Republike nisu stigla do investitora i djeca će morati pričekati još neko vrijeme, a dok nova vlast dođe do tih sredstava i podmiri dugovanja.

Čini se da u svoj ovoj priči oko vrtića postoji i malo politike, pa ili vlast na odlasku nije ni imala pare za ove namjene, očekujući pobjedu na izborima i onda pokušati izmiriti dugove prema pojedinim izvođečima i ne samo za vrtić?

Kako bilo mnogo obećenoga, a ne ispunjeno će se pokazati da je samo bilo sredstvo za obmanjivanje  i radi dobijanja glasova i ostajanje na vlasti?

 

 

 

Komentariši