Zdrav da si!

Treba vam medicinska pomoć bili mladi ili stari, bolesti se namnožilo, svaki dan dodajete jednu. Nemaš kuda nego doktoru porodične medicine, pa specijalisti, laboratorije i dijagnostički aparati. Što ih više posjećuješ sve više bolesti dodaješ.

Dobio sam uputnice za laboratorij, pošto sam taj dan imao zakazan pregled kod očnoga napomenuto je da možda neću biti sposoban ići na oba, a to zavisi od jutarnje procjene, rečeno je ako ne mognete u srijedu da dođem u petak a uputnica je glasila na srijedu. Nisam otišao u srijedu nego u petak na osnovu dogovora. Iako sam se i taj dan osjećao jako loše jer nisam popio terapiju ipak pokucam na vrata laboratorije i predajem uputnicu.

Zoran Mutić laboratorijski tehničar reče ovo je za 5. idite po novu danas je 7, pokušam da objasnim da mi je rečeno da sa uputnicom mogu doći i 7. augusta i tad doživim uz gurkanje i traženje da napustim prostor uz gestukilaciju rukama odbijanje da sasluša uz očitu netrpeljivost prema nekome koga i ne pozna, koji je nekada mogao i da ga razbije ko zvečku ispoljio svoju fizičku nadmoć kome sam ja došao po potrebi i nisam bio tu zato što nisam imao taj dan šta raditi nego eto došao sam da njega podsjetim da je htio u životu da bude nešto drugo, a on čitav život vadio krv i mirisao tuđi urin, pa sad zbog toga što mrzi posao koji radi ispoljava mržnju i prema onima koji mu dolaze i ne svojom voljom.

Ja sam svakako za pravila koja treba poštovati, međutim obilazeći medicinske ustanove i druge institucije može se primijetiti da ništa ne funkcioniše kako se deklariše, ali jedno ipak može. a to je da prikriju netrpeljivost prema onima zbog kojih su tu, jer im oni obezbjeđuju primanja iz kojih plaćaju račune.

Kad je žena išla po nalaze sestre su pitale što sam nervozan, pa da odgovorim, zato što kad krenem nešto da obavljam već znam da će iskrsnuti neki problem a meni problemi prave teškoće.

Primjera radi, kod očnoga sam bio naručen u 11 i 30, završio oko pola tri, bio sam miran i strpljiv iako ni ljekove nisam popio ni ponio, situacija je bila da su se pojavljivali slučajevi koji su bili hitniji od moga i ja sam razumio, sve je do organizacije i ako se poštuju pacijenti ma koliko jadni bili.