Zlatni košarkaši iz Nove Topole

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH (igrači do 16 godina) osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. U sastavu reprezentacije bila su i dvojica mladića iz Nove Topole, Srđan Kočić i Nikola Đaković, koji su prve košarkaške korake napravili kod trenera Vlade Todorovića u klubu Top Basket.

„Ponosan sam! Drago mi je što su i moji momci dio te reprezentacije. Čestitam im na ovom uspjehu kao i svim ostalim članovima reprezentacije“, rekao je Todorović.

Nikola Đaković je bio najmlađi igrač u reprezentaciji, jedini rođen 2000. godine. Njegov talenat brzo su uočili skauti i on je sa 13 godina postao član bijeljinske Budućnosti. Kočić je od prošle godine u sarajevskim Sparsima.

„Tražila ga je Crvena Zvezda, ali smo njegovi roditelji i ja odlučili da je u ovom momentu odlazak u Sparse bolja opcija, jer se radi o klubu u kojem mladi košarkaši imaju sve uslove za napredak u karijeri“, kaže Todorović

Zlatna medalja mladih košarkaša prva je medalja neke košarkaške selekcije BiH, a mediji su je okarakterisali kao „senzaciju nad senzacijama“. BiH je u polufinalu savladala Španiju 86:78 nakon dva produžetka, a u finalu domaćina Litvaniju 85:83.

„Bosna i Hercegovina je bila iznenađenje za mnoge jer nisu znali da ima tri vrhunska igrača. To su Džanan Musa, koji je vjerovatno, pored Slovenca Dončića, najbolji evropski igrač u ovoj generaciji. Tu je i Sani Čampara, saigrač Kočića iz Sparsa i Njegoš Sikiraš, koji je počeo karijeru u Bijeljini, a sad igra u Italiji“ ističe Todorović.

Džanan Musa je najbolji strijelac prvenstva sa 23,3 koša u prosjeku, te asistent sa 6,3 uspješnih dodavanja. Sasvim zasluženo je proglašen za najboljeg igrača prvenstva, a pored njega u idealnoj petorci našao se i Njegoš Sikiraš. Svečani doček mladih košarkaša je u Sarajevu u ponedjeljak uveče, a zlatni košarkaši iz Nove Topole kući bi trebali doći u utorak (18.8.).

Info+

Jedan komentar na “Zlatni košarkaši iz Nove Topole”

  1. Iskreno i nesebično čestitam mladoj košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, kao i svim divnim momcima pojedinačno, na osvojenom Evropskom zlatu.
    Vidjeti ćemo koliko će samozvani višedecenijski ( do sada nezamjenljivi i nesalomivi ) političari razumjeti ove divne momke kao i vrsnog atletičara Amela Tuku, koji neizmjerno vole svoju domovinu, za razliku od njih pohlepnih političara, koji vole samo svoju stražnjicu i pohlepni kapital.

Komentariši