Zoran Adžić – Načelnik Latinović je kriv za neusvajanje budžeta opštine Gradiška


Predsjednik Opštinskog odbora (OO) SNSD-a i kandidat za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je Odluka o izricanju mjere privremenog finansiranja iz budžeta opštine Gradiška obezbijedila da budžetski korisnici ne budu uskraćeni za svoja primanja, ali da takav budžetski okvir, koji je kopija prošlogodišnjeg izvršenja budžeta, ne odgovara sadašnjim potrebama opštine izjavio je za Srnu Ađžić i nastavio tvrdoglavo da krivi Latinovića za neusvajanje budžeta.

Isključivi krivac za neusvajanje budžeta za ovu godinu je načelnik opštine Zoran Latinović koji ne želi da poštuje osnovne demokratske postulate i kumunicira sa Skupštinom opštine kao zakonodavnim organom. Postoji skupštinska većina od 17 odbornika i statutarna obaveza načelnika je da dostavi Prijedlog budžeta na razmatranje Skupštini opštine, bez obzira ko je predsjednik – rekao je Adžić.

Pitam se, jer mi već smeta taj osjećaj da dotični vrši atak na intelegenciju prosječnog građanina? Kad sve poteze uzmemo u obzir koje su učinili u prethodnom periodu i kad nisu uspijeli  političkom mudrošću i bravarskim sposobnostima, sudski i propagandom koju vodi partner u pokušaju promjene vlasti, a u interesu naroda kako tvrde, te da tu njihov interes prestaje, naravno.

Da Topola ne može biti zadovoljna sa onim što je dobila u protekle 4 godine je tačno. Nadam se da će u ovo predizborno vrijeme pred nas izaći sa onim šta su učinili, ja to ne vidim? Možda su negdje napravili više, valjda ćemo i to moći prihvatiti kao uspijeh i da u prethodnom periodu stagnacija je bila ustvari priprema za brzo kretanje poslije hibernacije?